Læsetid: 2 min.

Skiveskåret

29. juni 1999

Ok nok ...
Tchicai
*Det er anden gang John Tchicai samarbejder på plade med sin instrumentkollega Thomas Agergaard og dennes gruppe, der bærer det drilske navn Ok nok ... kongo. Og denne gang er det blevet en plade, som både realiserer gruppens potentiale i langt højere grad end sidst og er mere repræsentativ for Tchicai, end noget jeg har hørt i flere år. Ni af pladens ti stykker er komponeret og arrangeret af Tchicai (det tiende af Agergaard), og de danner inspirerende, post-avantgardistiske rammer om Tchicais egen tenor og sopran og soloer af alle gruppens egne syv musikere. Hør selv gruppen alene under festivalen lørdag den 10. kl. 15 på Axeltorv ved Scala.
Ok nok ... kongo: Moonstone Journey. dacapo DCCD 9444.

Hall & Metheny
*Sytten duetter for de to store guitarromantikere Jim Hall og Pat Metheny vil kunne få tænderne til at løbe i vand hos alle, der foretrækker dette nedtonede, introspektive spil frem for den potensdyrkende facon, der endnu er så almindelig, også hos mange jazzguitarister. En smule stillestående kan det dog blive, så man værdsætter det, når Hall i "Summertime" fyrer op med sit mest intense akkordspil.
Jim Hall & Pat Metheny. Telarc CD-83442 (Mis.Label).

Klaversoloer
*Veteranen Horace Parlan og den unge løve Brad Mehldau har begge fået udgivet rene klaversolo-plader, som hver på deres måde er fremragende eksempler på deres udøvere, Parlan kun med andres materiale, evergreens og jazzklassikere, Mehldau kun med eget, som uden at udgøre nogen egentlig cyklus dog rummer mange korrespondancer mellem de enkelte stykker. Hoagy Carmichaels "Two Sleepy People" er en særligt fin prøve på Parlans spil, når det er mest inderligt. Mehldau kan minde om Keith Jarretts brug af europæisk klavertradition i solokoncerterne, men er i sin minde-musik endnu nærmere på tysk romantik, uden dog at miste sin jazz-feeling.
Horace Parlan: Voyage of Rediscovery. Storyville STCD 4233.
Brad Mehldau: Elegiac Cycle. Warner Bros. 9362-47357-2.

Moden debut
*I betragtning af at Jan zum Vohrde i de sidste 25 år har spillet og indspillet med en række førende danske orkestre, er det ikke for tidligt, at han nu, som 55-årig, forelægger sin første plade under eget navn. Til gengæld får vi i pladens ni standards og jazzkompositioner altsax- og fløjtespil af bedste vintage, forbilledligt ledsaget af Thomas Clausens klaver, Jesper Lundgaards bas og Alex Riels trommer. Kvartetten kan også høres på Vandkunsten onsdag den 7. juli kl. 16.
Jan zum Vohrde: Here and Now. Stunt STUCD 19909.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her