Læsetid: 1 min.

En stor ordre

16. juni 1999

Mikael Andersen skaffer kunst til Unibanks kæmpestore, nye hovedsæde

KUNST
Mikael Andersen ( fra Galerie Mikael Andersen i Bredgade) har fået en kæmpeopgave. Han har fået i opdrag at dekorere Unibanks nye hovedsæde i Strandgade ved Christianshavns havnefront, der indvies til september i år. Det 40.000 kvm store byggeri er tegnet af arkitekten Henning Larsen og er hans største byggeri herhjemme. Mikael Andersen har udvalgt kunstnerne og har indledt et samarbejde med dem, så de er blevet involveret så tidligt som muligt i byggeprocessen med henblik på at skabe stedsspecifikke værker, der integreres i det store byggeri.
Kunstnerne er Peter Bonde (der p.t. repræsenterer Danmark ved Venedigbiennalen), Jesper Christiansen, de tyske kunstnere R.A. Penck, Günther Förg, Martin Kippenberger, Albert Oehlen samt de fem skulptører Elisabeth Toubro, Morten Stræde, Henrik B. Andersen, Søren Jensen og Øivind Nygård.
Unibank har selv en omfattende samling af klassiske modernister fra Robert Jacobsen til Sonja Ferlov. Disse værker vil ligeledes blive ophængt i Unibanks nye domicil.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her