Læsetid: 0 min.

Flere ingeniør-ansøgere slukker ikke branden

16. juli 1999

Flere søger ingeniør-studiet, men problemet med ingeniørmangel er langt fra løst

I flere år har Undervisningsministeriet og ingeniøruddannelserne forsøgt at stoppe unges flugt fra de tekniske uddannelser. Men trods en stigning på 10 procent i antallet af dette års førsteprioritets-ansøgere til ingeniørstudierne, er der stadig lang vej at gå, før uddannelserne får bugt med manglen på ingeniører.
Undervisningsministeriets seneste prognose over de kommende års behov for ingeniører viser, at holder de forrige tre års stabile niveau, vil der mangle 5.000 ingeniører i 2005.
Ansøgertallet til ingeniøruddannelserne over en ti-årig periode toppede i 1990 med 3.631 ansøgere - undtaget tal fra Aalborg Universitet - og nåede bunden i 1995 med 2.235 ansøgere.
I år har 262 flere end i 1998 skrevet ingeniøruddannelserne på ansøgningsskemaet som deres første prioritet.
"På trods af en stigning på ti procent, som bestemt er positiv, skal der noget mere til, før vi kan matche den efterspørgsel vores prognose for år 2005 viser", siger fuldmægtig i Undervisningsministeriet, Anders Berg-Sørensen.

Mangel på IT-folk
At problemerne langt fra er løst understreges af, at det på ingeniør-området særligt er personer med viden inden for informations- og kommunikationsteknologi, der bliver mangel på. IT-branchen frygter for øjeblikket, at tabe konkurrenceevne på grund af manglen på kvalificeret arbejdskraft.
Hos Danmarks største leverandør af uddannede ingeniører, Danmarks Tekniske Universitet, er rektor Hans Peter Jensen dog godt tilfreds.
"Det viser jo, at nogle af de ting, vi har prøvet for at gøre ingeniør-området mere attraktivt for de unge, faktisk virker. Men jeg ser det kun som en begyndelse. Vi har været udsat for, at ansøgertallet er blevet reduceret med omkring 50 procent i forhold til, hvor mange vi optog for bare seks-otte år siden. Men vi går i den rigtige retning, og den indsats vil vi fortsætte," siger Hans Peter Jensen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu