Læsetid: 1 min.

FOLK

29. juli 1999

Frederik VI
*Denne dag for 185 år siden underskrev Hans Majestæt Frederik d. Sjette "Anordningerne for almueskolevæsenet på landet og i købstæderne.". En milepæl for den danske folkeskole.

Humphrey Bogart
*Den båd - The African Queen - som Bogie og Katharine Hepburn sejlede i i den klassiske film af samme navn, pløjer for tiden gennem Saginaw-flodens vande i staten Michigan. Der er tale om et led i en indsamling til et lokalt museum.

Kim Bodnia
*Der er i dag presseforevisning på Nicolas Winding Refns film Bleeder. Rollen som dumt svin i filmen har taget så meget på skuespil-leren Kim Bodnia, at han har fået et meget omtalt
psykisk sammenbrud af det.

Ike og Tina Turner
*I bogen og filmen What's Love Got to Do With It? har Tina Turner beskyldt eks-manden Ike for fysisk og psykisk vold. Nu vil Ike Turner fortælle sin side af historien i bogen Takin' Back My Name.

Johannes Magelund
*Denne torsdag fylder fhv. højskoleforstander, pastor emeritus Johannes Magelund 90 år. Han er rubrikbestyreren ubekendt, men en læser meddeler telefonisk, at Magelund er et spændende menneske med et rigt liv bag sig.

John Lennon
*En blå cashmere-over-frakke, som den afdøde beatle ofte viste sig i, skal på auktion i England og ventes at indbringe 150.000 dollar. Rekordprisen for den slags popkluns er 200.000 dollar. De penge blev lagt på bordet for det hvide jakkesæt, som John Travolta havde på i Saturday Night Fever.

Madeleine Albright
*USA's håndfaste udenrigsminister Madeleine Albright ventes i dag at besøge det Kosovo, hvor hun formentlig kan vente en befriers velkomst.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu