Læsetid: 1 min.

FOLK

10. juli 1999

Juan Antonio Samaranch
*Ringenes Herre, den mildt sagt omstridte præsident
for Den Internationale Olympiske Komité, ventes søndag til Esbjerg for at overvære åbningen af De Europæiske Olympiske Ungdomslege.

Kofi Annan
*FNs generalsekretær skal lørdag have en resolution klar om den internationale politistyrkes opgaver i Kosovo. Styrkens leder, politiinspektør Sven Frederiksen, er på plads i den ulykkelige provins.

El Cid
*Lørdag er 900-årsdagen for den spanske nationalhelt Rodrigo Diaz de Vivars (El Cid) død i Valencia. På film blev han udødeliggjort af våbenlobby-formand Charlton Heston i langfilmenes glansperiode.

Den gamle
*Skuespilleren Siegfried Lowitz er død, 84 år. I Danmark blev Lowitz i 80'erne kendt som den hjerteligt kyniske kriminalkommissær "Den Gamle" i tv-serien af samme navn.

Forrest Mars
*Chokoladebarens Godfather er død, 95 år gammel. Forrest Mars formåede at skabe en verdensomspændende koncern med 30.000 ansatte. Vi kan takke ham for bl.a. Marsbaren, M&M's, Snickers og sikkert også et par tandlægebesøg.

Ninka
*Interviewets ukronede dronning, journalist Anne Wolden-Ræthinge, fylder søndag 70 år. Hun er nok så kendt under sit nom de plume: Ninka.

Duke Ellington
*En hel række steen hylder søndag Duke Ellington ved en koncert med Tivolis Bigband: Niels Jørgen Steen, Paprika Steen og Nikolaj Steen. I Tivolis koncertsal kan man høre Niels Henning Ørsted Pedersens Trio.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her