Læsetid: 1 min.

Folk

21. juli 1999

Maria Falconetti
*Hovedrolleindehaveren i Carl Th. Dreyers 1928-mesterværk Jeanne d'Arc blev født denne dag i 1892. Det blev aldrig til flere udfordrende filmroller, og i 1946 begik hun selvmord, præcis som en anden af dagens fødselarer, Ernest Hemingway.

Suharto
*Indonesiens tidligere præsident, diktator, undertrykker og kleptokrat er blevet indlagt med efterdønningerne af et mildt hjertetilfælde, oplyser en talsmand for det hospital, hvor han behandles.

Hans Haekkerup
*Den danske forsvarsminister står ikke ligefrem forrest i køen, når posten som NATO's generalsekretær skal besættes, fremgår det af Der Spiegel. USA foretrækker tyskeren Rudolf Scharping, og hvis det ikke kan blive ham, vil de hellere have briterne Michael Portillo og Malcolm Rifkind eller tyskeren Volker Rühe. Haekkerup (som bladet staver hans navn) er en "politisk letvægter" og "for uerfaren".

Hillary Clinton
*USA's førstedame er fascineret over den frihed datidens nordiske kvinder nød i vikingetidens handels- og samfundsliv. Det udtalte hun, da hun for nyligt i Washington åbnede udstillingen Vikings: The North Atlantic Saga, der skal lære amerikanerne alt om livet her i Norden for tusind år siden.

Nelson Mandela
*Sydafrikas afgående præsident spiste i går frokost med samtlige 70 gartnere, der gennem de sidste fem år har gjort græsset omkring den præsidentielle bolig lidt grønnere. "Jeg vil altid anse jer for nogle værdsatte, betroede og venlige mennesker," sagde han til dem. Og kender man Mandela ret, mener han hvert et ord.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her