Læsetid: 1 min.

FOLK

20. juli 1999

Aung San Suu Kyi
*I dag er det 10 år siden, at den burmesiske junta satte oppositionslederen og modtageren af Nobels Fredspris San Suu Kyi i husarrest.

Neil Armstrong
*Et lille skridt for en mand, men et stort skridt for menneskeheden. I dag er det 30 år siden, at astronaut Arm-strong som den først af sin art gik rundt på månen efter en vellykket landing med Apollo 11.

Stanley Kubrick
*Den afdøde mesterinstruktørs sidste film, Eyes Wide Shut, som man nok nok vil se med øjnene på vid gab på grund af de erotiske scener med Tom Cruise og Nicole Kidman, var weekendens store pengemagnet i USA, hvor den netop har haft premiere. I 2.411 biografer indspillede den omtrent 22.8 mill. kr.

Lukasjenko
*I dag udløber den hvide-russiske præsidents embedsperiode officielt. Men ved en folkeafstemning i 1996 fik han den (præsidentperioden) forlænget. Afstemningen er dog hverken anerkendt af den hviderussiske opposition eller af de vestlige regeringer.

Bruce Lee
*Denne dag for 26 år siden døde filmskuespilleren og karatemesteren Bruce Lee under mystiske omstændigheder i den nu tidligere kronkoloni Hong Kong.

Stella McCartney
*Den store engelske arkitekt Norman Foster får snart selskab af Paul McCartneys voksne datter i et panel, som uddeler Stirling-prisen - den fineste arkitektpris i Storbritannien. Til dagligt ernærer Stella sig som designer i det franske modehus Chloé.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her