Læsetid: 2 min.

Ikke meget for husarerne

2. juli 1999

'Sex Games' har givet 'Farlige forbindelser' en tur igennem ungdomskulturens vridemaskine

Ny film
Man tager Choderlos Laclos' klassiske roman Farlige forbindelser - der har været filmatiseret tre gange før, af Roger Vadim, Stephen Frears og Milos Forman - flytter handlingen til det moderne New York, tilsætter et soundtrack med tidens hotteste navne (Skunk Anansie, Blur m.fl.) og pepper intrigen lidt op med friske persontyper, som dem man finder i tv-serier om smukke og rige unge mennesker - 90210 Beverly Hills f.eks - og voilà, man har filmen, der har fået den gode danske titel Sex Games.
I centrum står de to stedsøskende Kathryn og Sebastian, der er lige så stinkende rige, som de er kolde og kyniske. Da de intet bedre har at tage sig til, indgår de et væddemål om, hvorvidt skørtejægeren Sebastian i løbet af sommerferien kan deflorere den ny rektors datter Annette, som offentligt har udtalt, at hun ikke vil have sex før ægteskabet. Mon det lykkes? Mon den hjerteløse Sebastian alligevel har et hjerte? Mon dette skulle føre til, at han for første gang forelsker sig rigtigt? Og mon stedsøster bliver muggen? Man har lov at gætte...

Falsk varebetegnelse
Man skal lede godt for at finde noget forsonende at sige om denne film. Ubefæstede sjæle vil muligvis kunne lade sig lokke af den løfterige titel, men desværre - skønt der tales meget og i meget utilslørede vendinger om sex, er der i det store og hele tale om falsk varebetegnelse, for der er virkelig ikke meget at komme efter for husarerne.
De ungdommelige hovedrolleindehavere - Sarah Michelle Gellar og Ryan Phillippe, der inkarnerer den djævelske søskendeduo - forekommer hverken charmerende eller særlig smukke, og da deres spil heller ikke er synderligt overbevisende, er det vanskeligt at engagere sig i deres viderværdigheder. Kun Reese Witherspoon er nogenlunde troværdig i rollen som Annette.
I virkeligheden er vel det allerbedste ved Sex Games, at man slipper for at spekulere over, om man behøver investere i en billet. Tro mig, det behøver man ikke!

*Sex Games (Cruel Intentions). Instruktion og manuskript: Roger Kumble. Amerikansk. 98 min. (Palads, Scala og 19 andre biografer)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her