Læsetid: 2 min.

Jobtræning uden perspektiv

22. juli 1999

Daginstitutionerne fravælger pædagog-medhjælpere i jobtræning, når en fast stilling skal besættes

Pædagogmedhjælpere i jobtræning bliver sjældent belønnet med fast ansættelse i den institution, de er tilknyttet. Heller ikke hvis en ordinær stilling det pågældende sted bliver ledig.
Daginstitutionerne vælger i stedet at hente nyt personale ude fra og lade personen i jobtræning forblive med uforandret status.
Otte regionale afdelinger af Pædagogisk Medhjælper Forbund (PMF), Information har talt med, beretter samstemmende om aktivering i form af jobtræning, der ingen vegne fører.
"Har vi 50 i jobtræning, får højst en fast arbejde bagefter," siger Michael Laursen, faglig sekretær i PMF Viborg Amt. Han forklarer det med, at en del personer i jobtræning sendes ud til institutioner, hvor pædagogmedhjælpere slet ikke indgår i normeringen, og hvor udsigterne til fast arbejde dermed er minimale.
Timerne i jobtræning tæller ikke som beskæftigelse, og derfor nærmer den aktiverede sig dag for dag en hverdag på kontanthjælp, fordi retten til dagpenge udløber.
Alene ved det kommende årsskifte står 400 PMF-medlemmer til at miste dagpengeretten, hvis ikke aktiveringen kaster et resultat af sig.
Ofte er hovedbestanddelen af jobtræningen alt andet end det pædagogmedhjælper- arbejde, personen egentligt skulle trænes i, mener Michael Laursen.
"De ses udelukkende som et par ekstra hænder i institutionen, der kan brygge kaffe, lave mad og rydde af bordet. De bliver sjældent brugt til det rigtige pædagogmedhjælperarbejde," siger han.
Benny Kaad, faglig sekretær i PMF Storstrøms Amt, har samme indtryk.
"Man tager ikke jobtræning alvorligt på institutionerne, og de ansatte gør sig sjældent overvejelser om, hvordan personen i jobtræning kan hjælpes. Der bestilles blot en ekstra arbejdskraft på Arbejdsformidlingen uden at tænke på personen som en mulig fremtidig kollega," siger han.
Benny Kaad mener, at der altid bør lægges en plan for, hvordan institutionen bedst hjælper personen i jobtræning med at blive yderligere kvalificeret.
"De fleste steder er der overhovedet ingen evaluering. Ingen stopper op og spørger, hvordan det egentligt går," siger han.
Kritikken mod de fastansattes håndtering af jobtræningen, møder ikke megen forståelse hos Børne- og ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL).
Næstformand Klaus Wilmann påpeger, at institutionerne traditionelt set ikke har været inddraget i træningen af ledige, men at de gør, hvad de kan.
"Ofte er de aktiverede personer ekstra oven i den normale normering, og derfor vil der også være et overskud til at tage sig af de pågældende. Får de ikke stillingen, har de ikke haft de fornødne kvalifikationer. I dag er der jo også en større gruppe langtidsledige med andre problemer end blot deres ledighed, og det gør det ikke nemmere," siger han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu