Læsetid: 2 min.

K'NYT

29. juli 1999

Internet-radio bejler til lytterne
*I reklamebrølet fra danske radiostationer, der er til afstemning hos Tele-Danmark den 16. august finder man også en kanal, der koncentrerer sig om Internettet. Radioen er det eneste massemedie, man kan bruge, samtidig med at man er på nettet, argumenterer bagmændene, brødrene Jesper og Morten Nygart. Radio WWW vil underrette om de bedste brugervenlige sites på tværs af kategorier, lave internetskole for nybegyndere, svare på spørgsmål fra lytterne ved hjælp af et ekspertpanel og fungere som formidlingssted for lyttere, der arbejder med at udvikle nye koncepter på nettet, samt sende et program for erhvervsfolk, der kæmmer business sites mv. Hovedformålet er at gøre nettet lidt mindre rodet og uoverskueligt for brugere.

Musik og visioner på Thorvaldsens Museum
*Under titlen "Musik og visioner I-III" vil trioen LINensemble forny koncertformen. Tidligere har ensemblet involveret danske digtere og deres værker, nu kaster det sig i tre nye koncerter over verdensnavne. Den 1. august drejer det sig om Pablo Nerudas Den store sang, læst i uddrag af Karen-Lise Mynster, samt endnu et Neruda-digt med musik af Victor Jara. Koncertens andet musiknavn er den polske komponist Henryk Mikolaj Górecki. LINensemble består af Jens Schou, klarinet, John Ehde, cello og Erik Kaltoft, klaver.

Copenhagen Guitar Festival for femte gang
*14 koncerter og tre masterclass-arrangementer står på programmet, med blandt andet dansk, ungarsk og persisk musik, når Copenhagen Guitar Festival afvikles for femte gang i dagene fra den 1. til den 14. august. Næsten alle koncerter afvikles i Rundetårns bibliotekssal, men en undtagelse udgør 'finalen' den 14. august i Copenhagen Jazzhouse, hvor to af Spaniens to største flamenconavne, sangeren Mayte Martín og danseren Belén Maya optræder.

Italiensk pris til dansk film
*I forbindelse med Filmfestivalen i Giffoni, Italien modtog filmen Albert, instrueret af Jørn Faurschou, Den Italienske Kulturministers Storpris. Filmen, der som hovedperson har den ti-årige frække Albert, får videopremiere den 23. september.

Gyser-bølge mod kedsomhed
*Til efteråret har flere end et dusin gyserfilm premiere i USA, et usædvanligt stort antal der har fået filmanalytikere til at undre sig over, hvad al gruen skal til for. "Tidligere var gyserfilm et svar på en udbredt ængstelse for globale trusler og sygdomme," siger filmprofessor David McKenna fra Columbia University i New York til BBC, "men den nye bølge af gys fra Hollywood synes ikke at beskæftige sig med reelle farer. Der er snarere tale om et marked for selvcentrerede, tilfredse middelklasseunge, der skal have sig et godt gys ovenpå en angst-fri sommer." Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger er blandt stjernerne i årets gysere, men de største forventninger rettes mod lavbudget-gyseren The Blair Witch Project.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her