Læsetid: 2 min.

K'nyt

13. juli 1999

Kort nyt om Grønland
*Saga Maps i Børkop har udgivet et nyt sæt landkort over Grønland i mindre størrelser, idet man har ment, at her var et udækket behov. Kan kan købes overalt i Grønland eller hos Nordisk Korthandel, Studiestræde 20 i København.

Vandrehistorier i Nord Nytt
*Tidsskriftet Nord Nytt, der udgives af Institut for arkæologi og etnologi ved Københavns Universitet, beskæftiger sig i et nyt nummer med vittigheder og vandrehistorier, både de ældgamle og de moderne. Blandt artikelforfatterne er Bengt af Klintberg og Robert Zola Christensen. Et eksempel fra sidstnævntes artikel om vandrehistorien, det moderne folkesagn: I sommeren 1991 mødes to busser fra Tjæreborg og Spies frontalt i Kretas Bjerge. Begge har græsk chauffør, og ingen af dem agter at køre til side. Der går en halv time, så tager den ene en murstensroman frem og begynder at læse. Efter en time kommer den anden chauffør hen til døren og spørger, om han må låne bogen bagefter...

Iransk-svensk komiker død
*En af Sveriges førende tv-stand-up-komikere, Lasse Lindroth, er død, 26 år, efter et biluheld søndag. Han var på vej hjem fra en optræden i Norge med sit nye show, da hans bil kolliderede med en modkørende bus. Lindroth var født i Iran og blev adopteret til Sverige fra et børnehjem i Teheran i 70'erne. Som komiker gjorde han det til sit speciale - under navnet Ali Hussein - at afdække 'den lille racismen' i Sverige.

De ti på toppen
*Til benefice for Informations mange dansktoplyttere i skabet, bringes her en oversigt over de melodier, der toppede i forgangne uge - idet vi dog nøjes med at bringe titlerne:
Jeg fandt fred
Hurra det er sommer
Ordsprog
Når musikken spiller
Min læge han er mere syg...
Vi må passe bedre på vor jord
Skal vi være venner
Der er stjerner nok på himlen
Der sker så meget
Marina

Tidsskrift til Borges
*I anledning af den nært forestående 100-års dag for forfatteren Jorge Luis Borges' fødsel gør Ivan Almeida opmærksom på, at der eksisterer et tresproget tidsskrift (spansk, engelsk, og fransk), som udelukkende handler om Borges eller er tilegnet ham. Variaciones Borges udgives af Borges-centret ved Aarhus Universitet, der blev oprettet i 1996. Hvert nummer er i sig selv en lille bog: Pris: 180 kr. pr. nummer, 250 for abonn. ell. 350 for institutioner. E-mail: borges@hum.au.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her