Læsetid: 2 min.

K'nyt

2. juli 1999

Browser ændrer www
*Træt af at surfe på Internettet i det vanlige firkantede, forudsigelige browser-format? Det var New York-kunstneren Maciej Wisniewski, som har programmeret en nonlineær browser, Netomat, der kan downloades gratis på www.netomat.net. Netomaten krænger nettets strøm af informationer om til randomiserede billeder, tilfældige citater forsynet med lydklip.

Norn anerkendes posthumt
*Arkitekten Viggo Norn, der havde sit virke i Horsens i et halvt århundrede, er aldrig blevet påskønnet efter fortjeneste, hverken i Horsens eller på Kunstakademiet. Det vurderer arkitekt Alice Finnerup Møller, der har skrevet bogen Arkitekten Viggo Norn, der udkom i går med støtte fra Ny Carlsbergfondet. Det er især Norns skitsebøger der har givet Finnerup Møller færten af overset talent: "Det er vidunderlige skitsebøger. Man kan se, at Viggo Norn over et halvt århundrede har gennemgået en voldsom kunstnerisk udvikling," siger Alice Finnerup Møller.

Teater om gamle
*Teatret Kaleidoskop har udskrevet en drama-konkurrence, der skal få etablerede og ukendte dramatikere til at skrive teater om gamle for 'gamle' skuespillere.
"Det har været kendetegnende for meget af den nye dramatik, at den er skrevet af unge, om unge, for unge skuespillere," skriver Kaleidoskop i konkurrencens oplæg, "det er på tide, vi ophæver de grænser, der tilsyneladende er for, hvad unge og ældre kan lave sammen."
Kaleidoskop håber at kunne samle nogle af landets bedste ældre skuespillere til opførelsen af vinderstykket, der får en førstepræmie på 15.000 samt evt. honorar. Fristen for aflevering er 1. november i år.

Hampelabyrint i Lejre
*Ledreborg Slot ved Lejre forventer at komme i Guiness Rekord Bog som storforbrugere af hamp. Det er ikke sjov tobak, der er tale om, derimod verdens største labyrint, som blomsterkunstneren Mogens Grønbech har tegnet for godset, og som beplantes med den ikke-euforiserende industrihampplante. Labyrinten er på 10.000 kvm. og rummer 1,6 km. græsbeklædte stier. Slottets gæster behøver ikke frygte at fare vild, for der er sat diskrete skilte op inde i labyrinten.

Tegne-omsejler på besøg
*En af tidens store tegneserietegnere, Francois Boucq, åbner i morgen kl. 17 sin udstilling, Modsætningernes ligevægt, på Det kulørte Bibliotek, Krystalgade 15, i København. Kl. 19 signerer han albums. Den 3. juli signerer han igen, denne gang i Kazoom! Boucq tegner i en surrealistisk stil, som både er humoristisk og alvorlig. Har tegnet albums som Ubetinget vigepligt og En menneskeomsejling under huden.

Ny design-rektor
*Den 54-årige Gøsta Knudsen er udnævnt til ny rektor for Danmarks Designskole efter Keld Ammundsen, der gik i vrede over forholdene. Knudsen, der ansættes for fem år, har tidligere været rektor for Arkitektskolen i Århus. Han er formand for Danske Arkitekters Landsforbund. Et enigt bedømmelsesudvalg med filmrektor Poul Nesgaard som formand har peget på ham.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her