Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. juli 1999

Woodstock 1969 i tal
*0 skraldespande. 3 dødsfald: 1 heroin overdosis, 1 sprængt blindtarm, 1 kørt ned af traktor. 4 aborter. 8 timer for at køre de 156 kilometer fra New York City til Bethel. 10 skud affyret af bondemand, der var træt at larmen. 15 dollars (mellem 90 og 100 kr.) for en ounce (28.35 g.) marihuana. 18 læger behandlede 6.000 patienter. 32 grupper og solister optrådte. 90 procent af deltagerne røg marihuana. 100 blev sigtet efter narkotikaloven. 400 flippede dårligt ud på LSD. 320.000 var gået, da Hendrix spillede. 400.000 deltog i festivalen.

Kulturhøst med godser i
*Kulturhøst hedder et initiativ, der inddrager 18 herregårde på Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster. På skift eller i hele perioden fra den 13. til den 29. august afholder godserne arrangementer eller udstillinger. Således kan man den 20. august formedelst 1.150 kr. kuverten komme til gallamiddag på Pederstrup gods på Lolland. I Marienborg-parken på Møn er der den 28. august middelalderkomedie og marked, Pandebjerg på Falster holder åbent hus den 15. august og på Gisselfeld udstiller kunstnergruppen El Niño fra 4. juli til 5. september. Den 13. august er der desuden et stort lyd og lys-arrangement. Oplysninger og gratis program på tlf.: 54 86 13 48 el. info@turismesyd.dk

International designudstilling
*95 studerende af ti nationaliteter fra 18 amerikanske universiteter udstiller fra i morgen projekter og rejseskitser fra sommerens syv ugers studieophold i København. Der udstilles stole i træ og metal, samt udkast til et bådmuseum og en ny fælles indgang til Glyptoteket og Nationalmuseet. Udstillingssteder er Wilders Plads, Christianshavn og Nationalmuseet, Dantes Plads.

Svampe-hemmeligheder afsløret
*Den hemmelighed, svampesamlere gerne så allerbedst bevaret, afsløres i en ny bog fra Danmarks Naturfredningsforening. Bogen beskriver nemlig 160 af de bedste svampelokaliteter i Danmark. På overskuelige oversigtskort kan man landsdel for landsdel se, hvor der eksempelvis findes kantareller eller Karl Johan-svampe og 60 detaljerede lokalitetskort viser vej til svampestederne. Så ved man i det mindste 60 steder, hvor det ikke kan betale sig at lede. Bogen er gennemillustreret med 130 farvefotos og beskriver også de vekslende landskabstyper.

Århus får fast helårsopera
*Kulturpolikere og operafolk tager i august første skridt til gennem en sammenlægning af Aarhus Sommeropera og Den Jyske Opera at gøre Århus til hjemsted for en fast helårsopera. "Vi arbejder på at sammenlægge de to operaer inden for en overskuelig fremtid. Fusionen bliver - sammen med vores kommende fuldtidslønnede operakor og planerne om et fast tilholdssted til den Jyske Opera i en ny tilbygning til Musikhuset - startskuddet til en fast helårsopera," siger chefen for Den Jyske Opera, Troels Kold, til Århus Stiftstidende. Med sammenlægningen bliver der mulighed for at sende flere forestillinger ud på de små teatre - og ikke kun operetter skåret ned til et lille format.

Mandela i fængsel
*Fra den 1. august til 24. oktober viser Arbejdermuseet i Rømersgade, København, udstillingen "Mandela i fængsel", som fortæller om Nelson Mandelas 27 år i sydafrikanske fængsler. Udstillingen er tilrettelagt af Faaborg kulturhistoriske Museer og har tidligere været vist i Faaborg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her