Læsetid: 2 min.

K'nyt

23. juli 1999

Kortfilmpris til dansk instruktør
*Novellefilmen Det sublime, som er instrueret af Jonas Elmer, blev prisbelønnet ved den 50. internationale festival for kortfilm i Montecatini i Italien. Jonas Elmer er mest kendt for Let's get lost, der fik Bodil som bedste danske spillefilm i 1997. Det sublime blev lavet sidste år. Den handler om en billedkunstner, som i sin iver efter succes prøver at tækkes medierne i deres evige jagt på det nye og opsigtsvækkende - med fatale følger. Filmen vises i løbet af efteråret på DR TV, og også TV2 har besluttet sig for at programsætte den.

Rembrandt på Interpols top seks
*Nivaagaard-samlingens stjålne Rembrandt-maleri hører nu til blandt verdens mest eftersøgte kunstværker. Interpols nyeste liste over stjålne kunstværker har det dansk-ejede Dameportræt med på Top-6-listen over savnede kunstværker. Kriminalinspektør Palle Biehl oplyser, at oplysninger og et billede af værket nu er sendt rundt til politistyrker, toldmyndigheder og auktionshuse verden over i et forsøg på at skaffe billedet tilbage. Interpol har udsendt en plakat med de seks mest eftersøgte kunstværker. Her optræder Rembrandt-maleriet sammen med blandt andet en stjålet Stradivarius-violin, et Picasso-billede, et kostbart skrin fra en engelsk kirke, et gammel russisk ikon-maleri og en japansk træ-hovedpude fra det 13. århundrede.

Hotel Hunger i Tivoli
*I aften klokken 22 går Hotel Hunger på scenen i Tivoli. Bandet, der netop har udgivet en ny cd i marts '99, gæstede første gang Tivoli til Fredagsrock i '97. Siddepladser kan erhverves for 30 kroner.

Dronningen som murer i Den Gamle By
*Dronning Margrethe vil på mandag indmure et grundstensdokument i Den Gamle By i Århus. Dokumentet ligger i en blykapsel, som indmures i soklen i bindingsværkshuset Møntmestergården, der er ved at blive genopført i museumsbyen. Møntmestergården fra 1683 er det eneste bevarede store bindingsværkshus fra det gamle København. Huset har to etager og udsædvanligt flotte loftsmalerier. Det indmurede vidnesbyrd fortæller om projektet med genopførelsen af huset.

Dragtopvisning i Esbjerg
*Lørdag er dagen, hvor man kan opleve gamle dragter fra Fanø og Vestjylland. Dragtopvisningen er arrangeret af Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum, hvor et optog af mennesker i gamle dragter klokken 11.30 vil gå igennem museet, og der vil blive fortalt om dragttraditionen på egnen. Fiskeri- og Søfartsmuseet ligger på Tarphagevej 2 i Esbjerg.

Country i Vorbasse
*Idag starter det årlige marked i fødevareministerens by, Vorbasse. Markedet, hvor der vil være handel med alverdens ting og dyr af forskellige arter, starter klokken 12. Og når hesten er købt og lillemor har fået sin halskæde, kan man fra klokken 14-17 slappe af med et krus fadøl i selskab med country-bandet Mr. Jack & the Daniels.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her