Læsetid: 1 min.

Kritik af politiet i Esbjerg-sag

6. juli 1999

Ri-Bus-aktivister mener, at politiet ikke ønsker brandstiftelsessagen opklaret

Efterforskningen af brandanslagene mod lokalpolitikere i Esbjerg-området går alt for langsomt, mener advokat Søren Dueholm, forsvarer for den sigtede i sagen, den 67-årige Vagn Kristensen.
"Politiet trækker den og trækker den uden at have noget nyt. Jeg tror, de håber på, at der pludselig falder en appelsin ned i turbanen," siger forsvareren til Information.
Han er stærkt utilfreds med, at hans klient fortsat er sigtet, mens der tilsyneladende foregår meget lidt efterforskning.
Esbjerg Politi afviser: "Vi har været en masse igennem, og har flere folk vi skal træffe i forbindelse med, at vi undersøger ejerne af over 900 Opel Kadetter," siger kriminalinspektør Børge Baagø Hansen til Information.
Han mener ikke, at det er påfaldende længe ud fra sagens alvorlige karakter, at den 67-årige nu har været sigtet i syv måneder.
Politiet har fortsat kun den sigtede under mistanke - også selv om et trusselsbrev sendt, mens den sigtede sad isolationsfængslet, kunne tyde på andre aktører.
"Jeg kan kun sige, at brevene indgår i efterforskningen, og vi har aldrig lagt os helt fast på, at der ikke er medgerningsmænd. Vi har bare ingen konkrete spor," siger kriminalinspektøren.
Forsvareren undrer sig over, at politiet i en så alvorlig sag ikke har kunnet finde flere konkrete spor og bevismaterialer. Han tror, det er fordi, politiet har gået enøjet efter at bevise Vagn Kristensens skyld.
Omvendt er Ri-Bus-aktivisten Peter Kleist Christiansen ikke overrasket over, at der sker så lidt i sagen: "Jeg er overbevist om, at Esbjerg Politi slet ikke ønsker sagen opklaret," siger han til Information. Og han begrunder det med, at hærværk mod Esbjergs politimester, borgmester under Ri-bus-konflikten i 1995 er kædet sammen med brandanslagene i 1998.
"Hvis politiet finder gerningsmanden, så kommer det frem, at de bevidst brugte hærværket i 1995 til at kriminalisere Ri-Bus-konflikten. Politiet vidste jo, at vi ikke stod bag, men de har aldrig gjort noget for at opklare det," mener Peter Kleist Christiansen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her