Læsetid: 1 min.

Uro i gas-familien

2. juli 1999

Naturgas Sjælland afviser at tiltræde en aftale mellem statens DONG og landets to største regionale naturgasselskaber, HNG i hovedstadsområdet og Naturgas Midt-Nord i Jylland.
"Aftalen er på ingen måde acceptabel for os," siger Naturgas Sjællands formand, Søren Clausen.
Uden at inddrage de to mindre selskaber, Naturgas Sjælland og Naturgas Fyn, indgik HNG og Naturgas Midt-Nord en slags fredsaftale med finansminister Mogens Lykketoft og miljø- og energiminister Svend Auken den 23. juni.
Mod en garanti for at kunne bevare det kommunale ejerskab fraskrev de to store regionale naturgasselskaber sig retten til at konkurrere mod DONG om de store erhvervs-gaskunder, når gasmarkedet åbnes for konkurrence om et år.
Samtidig accepterede de, at staten fjerner noget af støtten til selskaberne.
"Aftalen indeholder ikke længere en statsgaranti for kommunernes store gældsforpligtigelse, og samtidig fjernes der med aftalen en stor del af Naturgas Sjællands indtjeningsgrundlag, da vi skal afgive de største erhvervskunder til DONG," siger bestyrelsesformand Søren Clausen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her