Læsetid: 1 min.

Usikkerhed om anbragte børn

17. juli 1999

Fremtiden for de vanskelige børn og unge, som er anbragt på fem af de 13 Tvind-efterskoler, Undervisningsministeriet har frataget statsgodkendelsen, er endnu uvis.
På et møde i går mellem Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen, Undervisnings- og Socialministeriet var eneste resultat, at de to ministerier mandag sender et brev til kommuner, amtskommuner og de pågældende skoler, hvor der står, at grundlaget for amternes tidligere godkendelser af Tvind-efterskolerne som opholdssteder for anbragte børn og unge bortfalder.
Det betyder, at skolerne skal igennem en ny godkendelse ude i amterne. Amterne kan ifølge reglerne godkende et anbringelsessted uden at foretage nogen betydelig selvstændig vurdering, hvis stedet allerede er godkendt af Undervisningsministeriet.
Hvor mange børn og unge, der mangler et anbringelsessted efter sommerferien, har Undervisningsministeriet ikke noget overblik over. I alt er omkring 200 børn og unge anbragt på Tvind-efterskoler, viser opgørelser fra Amtsrådsforeningen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu