Læsetid: 2 min.

Andet

10. august 1999

Mustonens Beethoven
*Olli Mustonen fra Finland var et vidunderbarn - både som komponist og pianist. Gradvist fik pianisten det meste af rampelyset. Nu har han indspillet Beethovens Diabellivariationer. I 1820 bad komponisten og forlæggeren Anton Diabelli en række prominente komponister om at skrive variationer over et lille tema, han selv havde skrevet. Beethovens 33 variationer, der er komponistens sidste store værk for klaver, hører til klaverlitteraturens betydeligste frembringelser. Mustonens præstation er også betydelig: Frygtindgydende teknik akkompagneret af en udtryksvilje skaber en perfekt balance. Jeg lytter med stor glæde til denne indspilning.
Beethovens 'Diabellivariationer' spillet af Olli Mustonen. RCA Red Seal. BMG Classics 74321 61448 2

Kennedys Hendrix
*I marts 1989 gav den amerikanske Kronos Kvartet en mindeværdig koncert på en natklub i Helsingfors. De fire strygere gjorde Hendrix' Purple Haze levende på ny. Kvartettens fortolkning indgik i den tids cross over og blandingen af klassisk og rock vakte jubel. Nu har violinisten Nigel Kennedy taget udfordringen op, en hel cd inspireret af Hendrix' tonekunst er det blevet til. Purple Haze er også med i rækken af numre. Hyl og skrig og skrat og mix af stilarter og villet avantgarde. Musikken nasser på andres kunst uden at tilføje noget nyt. En undværlig udgivelse.
The Kennedy Experience. Nigel Kennedy med et mindre orkester af strygere, guitar og fløjte. Sony Classical SK 61687

Marsalis' Marsalis
*America is a hothouse of Hybridity hedder en ny cd med musik af den amerikanske komponist og trompetist Wynton Marsalis. Vi er igen i cross over-miljøet. Her er intet at hente overhovedet. Hvor Nigel Kennedys kreationer dog er bud på nye udtryksformer, er Marsalis stået på hovedet i genbrugsafdelingen i en sådan grad, at han har glemt, hvem han selv er. A Fiddler's Tale er Stravinskys Historien om en Soldat om igen. Resten er stiløvelser, som Marsalis burde have puttet i skrivebordsskuffen.
Wynton Marsalis. At The Octoroon Balls; A Fiddler's Tale Suite. Orion String Quartet. Sony Classical /Columbia SMK 60979.

Sørensens Ruders
*Slagtøjsspilleren Gert Sørensen spiller musik af Poul Ruders. Anskaf denne cd og De vil høre, hvad der sker, når bevidsthed om lyd er i centrum. Hvad angår lyd og mix er det en af de bedste produktioner, jeg længe har hørt. Det er Sørensen selv i samarbejde med Palle Mikkelborg, der har skabt en perfekt lydflade. Udgivelsen er et led i Sørensens ambitiøse projekt A Drummer's Tale. Første 'episode' var en 2-cd med Nørgårds musik (dacapo 8.224024-25). Ruders' slagtøjsmusik her i 2. episode kan næppe tænkes i bedre hænder end Sørensens. Lyt til denne cd og få velgørende musik til hoved og fødder.
A Drummer's Tale. Episode two. Gert Sørensens plays Poul Ruders. dacapo 8.224085beyer

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her