Læsetid: 2 min.

Bognoter

27. august 1999

Studenternes egne boglader
*Over 40.000 studerende starter i denne tid på en videregående uddannelse. De vil købe bøger for op til 30.000 kr. i studietiden. Der findes 23 boglader, Campus Book Service, som helt eller delvis ejes af de studerende. Bogladerne sørger for, at de rigtige bøger er til rådighed til lavest mulige priser. Bogladerne omsætter 10 procent af den samlede danske bogladeomsætning. Den ældste af slagsen, Studenterbogladen, stammer fra Første Verdenskrig.

Overlev alt
*Overlevelse til vands, til lands og i luften. Det er temaet i en ny udgivelse fra Forlaget Billesø og Baltzer, nemlig Håndbog i overlevelse - råd fra elitetroppernes bøger. Forlaget nævner i følgeskrivelsen, at bogen ville være god at have ved hånden på en Robinson-ekspedition. Håndbogen er skrevet af en ikke nærmere beskrevet englænder, Peter Darman, som har strikket manuskriptet sammen af udpluk fra håndbøger fra US Air Force, US Army Rangers, British SAS m. flere. I sig selv et bemærkelsesværdigt overlevelsestrick.

Politisk forbrug til debat
*Når man handler ind, handler man også politisk i et mere og mere globalt forbundet samfund, hævder bogen Den politiske forbruger i den store verden af Margit Kjeldgaard og Per Bregengaard. Bogen er tænkt som en undervisningsbog til ungdomsuddannelserne og ingår i U-landsimportens arbejde for at oplyse om u-landenes handelsvilkår og fremme 'fair trade' gennem direkte import fra Den Tredje Verdens mindre producenter. Bogen er udkommet på forlaget Columbus.

Flyv billigt
*Internet og rituel magi er to sider af sammme sag, og årtusindskiftet er en rimelig anledning til at fordybe sig i magiens hovedværker, lyder forlaget Bogans kommentar til genudgivelsen af et af okkultismens nyere hovedværker, Kong Salomons nøgle, magiske tekster samlet af stifteren af den hermetiske orden The Golden Dawn i London, S. Liddell MacGregor Mathers. Man skal bruge magien med omtanke, skriver forlaget, "ellers er Fanden løs i Laksegade." Bogen rummer bl.a. opskriften på, hvordan man laver et flyvende tæppe.

Techno-filosoffen Heidegger
*En af det 20. århundredes vigtigste filosoffer, Martin Heidegger, havde synspunkter på mangt og meget, også på spørgsmål om teknik og elektronik. Gyldendal udgiver i dag fire centrale skrifter af Heidegger, bl. a. foredraget "Spørgsmålet om teknikken". Heidegger minder om, at det græske ord techno engang også betød frembringelsen af det sande i det skønne.

Elektronisk forlag vokser
*Danmarks Elektroniske Forlag et webinitiativ af den 26-årige Århus-forfatter Jonathan Løw, præsenterer nye forfattere online på adressen http://www. geocities.com/Hollywood/Land/4250/. De seneste net-tekster på siden kommer fra Thomas Nielsen, der bidrager med tre noveller og et digt, samt Jesper Fjeldsted Vad, der lægger digte ud på nettet.

Stort detaljeværk
*For nogen er det ikke nok at læse en bog - de skal ind mellem linierne og have fat i detaljen. Når detaljerne er raget ud af teksten, skal de analyseres. Og det bliver de i værket Detaljen - analysen og dens grænser, netop udsendt af Roskilde Universitets Forlag. Baggrunden for værket er, at litterater samt sprog- og kultorforskere fra nær og fjern i 1997 mødtes på RUC for at udfordre hinanden på detaljens problemstilling. Tobindsværket Detaljen rummer over 500 sider om detaljerne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu