Læsetid: 1 min.

Nu får tørklæder adgang

9. august 1999

Arbejdsministeren udsender i dag retningslinjer for forretningers regler om hovedbeklædning

Muslimske kvinder skal have lov til at bære hovedbeklædning. Det er udmeldingen fra arbejdsminister Ove Hygum, som i dag udsender retningslinjer på området. Arbejdsministerens fordømmelse af, at flere butikskæder nægter at ansætte muslimske kvinder med hovedtørklæde, har allerede nu fået flere butikskæder til at ændre kurs.
Direktør i fødevarekæden Aldi, der hidtil har haft et regulativ, der forbyder sine ansatte at bære hovedbeklædning, siger således, at hvis det er ulovligt at forbyde sine ansatte at bære hovedtørklæde, vil Aldi ændre sit interne regulativ med det samme. Samme melding kommer fra FDB og Magasin.
Såvel Aldi som Magasin har ellers hidtil fastholdt deres forbud mod tørklæder, selv om Hygum fredag erklærede det ulovligt at forbyde ansatte at bære hovedtørklæde: "Kun et direktiv fra arbejdsministeren kan ændre vores praksis på området praksis," lød den oprindelige melding fra Magasin.
Dagligvarekoncernen FDB har tidligere afvist kassedamer med hovedtørklæder, men vendte lørdag på en tallerken efter ministerens udmelding, samt massiv kritik fra Nævnet for Etnisk Ligestilling, som frygter, at arbejdsgiverne ved at nægte muslimske kvinder ansættelse øger kløften mellem unge med dansk baggrund og unge andengenerationsindvandrere: "Når de unge nægtes adgang til arbejdsmarkedet, får de nemt en fjendtlig indstilling til det danske samfund og dermed skubbes de måske ind i ekstreme politiske grupper og det er farligt," siger formanden, biskop Kjeld Holm. ritzau/inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her