Læsetid: 1 min.

Vi gør som vi altid har gjort

18. august 1999

Forsvarsminister Erik Ninn-Hansen skabte forvirring med sin udtalelse, siger tidligere
FE-chef

"Vi gør, som vi altid har gjort, uanset hvad der bliver sagt udadtil."
Sådan sagde daværende forsvarsminister Erik Ninn-Hansen (K) i sommeren 1970 på et møde i Justitsministeriet. Udtalelsen vedrørte den da knap to år gamle regeringserklæring, der satte en stopper for, at danske statsborgere kunne registreres af efterretningstjenesterne alene på grund af lovlig politisk virksomhed.
Udtalelsen er refereret i vicegeneralauditørens rapport over sin undersøgelse af "visse forhold vedrørende Forsvarets Efterretningstjeneste om Militærnægterforeningen". Kilden er daværende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), oberst Erik Fournais.
Ninn-Hansens udtalelse gav ifølge Fournais anledning til en drøftelse mellem embedsmændene fra ministerierne for forsvar og justits og fra FE og PET.
Fournais har til undersøgelsen sagt om regeringserklæringen, at han selv og den dav. PET-chef var "enige om, at den skulle overholdes til punkt og prikke".
Ninn-Hansen siger til Information, at han ikke husker at have sagt som citeret af Fournais: "Det er altså 30 år siden. Jeg kan ikke huske alt, hvad der er sagt for 30 år siden. Jeg kender ikke sammenhængen og har ikke læst auditørrapporten," siger Ninn-Hansen, der fastholder, at det i 1970 var hans holdning, at erklæringen skulle overholdes. ni.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her