Læsetid: 2 min.

Jazz

24. august 1999

Corea og Burton
*Udover Keith Jarrett var sommerens store begivenhed for nogle af os mødet mellem Chick Corea og Gary Burton på Plænen i Tivoli. Et samspil præget af umådelige ressourcer og tindrende veloplagthed. Pladeeksempler har først nu nået mit bord, og duopladen Native Sense er ikke ganske ny, men bestemt værd at notere, fordi et gammelt partnerskab her blomstrer som aldrig før, helt overvejende i inspirerede Corea-kompositioner, plus Monks "Four In One".
Endnu bedre, i hvert fald med flere dimensioner, er den lidt nyere Like Minds, som i Burtons navn udvider duoen med ingen ringere end Pat Metheny, Dave Holland og Roy Haynes. En, må jeg sige, mageløs kvintet, hvor alle fem spiller uovertruffent, også Haynes, i repertoire af Corea, Metheny og Burton, foruden Gershwins "Soon". Ad hoc All-Stars, der spiller som en permanent gruppe.
Chick Corea + Gary Burton: Native Sense. Stretch SCD-9014-2
Gary Burton: Like Minds. Concorde CCD-4803-2 (begge Mis.label)

Thilo og Antunes
*En usædvanlig dansk duo: tenorsax-veteranen Jesper Thilo og det unge klaver-es Olivier Antunes i et udsøgt repertoire af standards og jazztemaer af Gillespie og Rollins. Den stramme instrument-kombination og mødet mellem gammel erfaring og ung nyfigenhed får begge til at yde deres formodet bedste. Men hvor Thilo ellers kendes på kryds og tværs, bliver man ekstra spændt på herefter også at høre Antunes i yngre omgivelser.
Jesper Thilo & Olivier Antunes. Music Mecca CD 2080-2

Bassist-musik
*Det er egentlig imponerende, at Jesper Lundgaard, som er den musikalske leder af Repertory Quartet, først nu tager kompositioner af sine to store bassist-forbilleder, Oscar Pettiford og Charles Mingus, på kvartettens repertoire. Den førstes syv stykker er primært linier, mens Mingus' otte mere er kompositioner, men kvartetten, som nu har Ole Kock Hansen og Keith Copeland til at supplere Lundgaard og Bob Rockwell, leverer fortsat begavet og velspillet repertoire-musik.
Repertory Quartet Plays Mingus/Pettiford. Music Mecca CD 2097-2

Agerskovs frijazz
*Flemming Agerskov er måske den mest personlige af vore yngre trompetister, og hans ny cd med lutter egne kompositioner skiller sig ud fra mængden med sin lyriske frijazz, som spilles autoritativt af ham selv sammen med to engelske og to svenske musikere. Det tilbageholdte spil i langsomt tempo brydes kun undtagelsesvis og kan derfor få én til at savne noget nerve
Flemming Agerskov: Face to Face. dacapo DCCD 9445

Spang-Hanssen på alt
*Simon Spang-Hanssen er bedst kendt som tenorsaxofonist, men spiller på sin ny plade kun altsax, et instrument, der ligger godt for hans hurtige musiceren. Når pladen er et så fint eksempel på hans musik, er det dog også, fordi han, i næsten udelukkende egne kompositioner, ledsages så brillant af Thomas Clausen, Jesper Lundgaard og Billy Hart.
Simon Cato Spang-Hanssen Quartet: Identified. dacapo DCCD 9448

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her