Læsetid: 3 min.

K'nyt

14. august 1999

En million så den sorte sol
*Solformørkelsen blev et seer-hit, fortæller bladet TV 2-nyt. Næsten en million danskere fulgte den på DR og TV 2. På Internettet brød en række servere ned som følge af den høje belastning.

En sexet akademisk mand
*Danmarks første kvindelige litteraturprofessor, Anne-Marie Mai, i Magisterbladet på spørgsmålet, om hun kan komme i tanke om en akademisk mand, hun synes er sexet:
"Ja, David Rehling (tidl. direktør for Danmarks Naturfredningsforening og skribent på dagbladet Information, red.), han kunne lægge mig ned lige på stedet. Han er enormt sexet og
vidende. Og så har han holdninger."

Dansk direktør for Nordisk Film- og TV Fond
*Svend Abrahamsen bliver fra den 1. januar år 2000 ny direktør for Nordisk Film- og TV Fond. Fondet er finansieret af Nordisk Ministerråd, 10 nordiske fjernsynsstationer og de fem nordiske filminstitutter. Svend Abrahamsen arbejder for øjeblikket med film for TV2 og har tidligere arbejdet for Danmarks Radio.

Hykleri og særheder i Århus
*Aarhus Sommeropera sætter i sin sidste forestilling inden årtusindskiftet fokus på hykleri og særheder i det lille samfund. Det sker med opsætningen af Benjamin Brittens opera Albert Herring, som handler om et lille landsbysamfund, hvor det er aldeles utilladeligt at bevæge sig uden for de afstukne normer. Stykket er instrueret af Nigel Warrington, og bag scenografien står Anja Tiefensee. Albert Herring kan opleves i Helsingør Theater i Den Gamle By i Århus fra d. 17. august. Billetsalget foregår via Musikhuset i Århus.

Musikere kræver erstatning af hjemmesidevært
*En 16-årig dreng bliver nu præsenteret for et krav om erstatning på 115.000 kroner, fordi han har deltaget i udbredelsen af musik på Internet i strid med reglerne om ophavsret, skriver JydskeVestkysten fredag. Bag kravet står blandt andre organisationen Koda, Dansk Musiker Forbund samt en hel stribe pladeselskaber. "Der er tale om en meget omfattende sag, hvor den pågældende på sin hjemmeside har haft links til en række steder på Internet, hvor man ulovligt kan hente gratis musik," forklarer juridisk konsulent Kasper Heine fra foreningen Koda, der forvalter ophavsrettigheder for 23.000 danske komponister og sangskrivere samt via internationale samarbejdsaftaler repræsenterer 99 procent af al musik på verdensplan.

Verdenslitteratur på K. U.
*"Hele jorden er vort filologiske hjem; nationen kan ikke længere være det." Ordene er hentet fra den tysk-jødiske romanist Erich Auerbach og og mottoet dækker over den konference, som Nordisk Selskab for Litteraturforskning i næste uge afholder på Københavns Universitet fra torsdag d. 19 til lørdag d. 21. august. Blandt emnerne på konferencen, der byder på 12 åbne forelæsninger, er Goethe og Verdenslitteraturen, Rejselitteratur som udfordring til litteraturvidenskaben samt Globalisering, litteratur og litteraturforskning. Forelæsningerne finder sted på Institut for litteraturvidenskab på Københavns Universitet på Amager.

20 kilo kinesisk mur på udstilling
*Cathrinesminde Teglværksmuseum i Broager ved Sønderborg modtog fredag formiddag et usædvanligt klenodie til sin samling - nemlig en ca. 20 kilo tung sten fra den kinesiske mur. Dermed er Danmark det fjerde land i verden, der officielt har fået udleveret en sten fra den mere end 6.000 kilometer lange kinesiske mur. Den danske ambassade i Beijing har stået for det praktiske og forhandlet med de kinesiske myndigheder, siden museumsinspektør Kim Jacobus Poulsen i fjor fik ideen om at få et stykke kinesisk mur til Sønderjylland.
De 20 kilo Kina-mur kommer fra den østlige del af Simatai stormuren lidt nord for Beijing. Muren blev opført under Ming dynastiet mellem 1577 og 1580.

100.000 gæster til Ancher-udstilling
*Særudstillingen om Skagensmaleren Michael Ancher har hidtil haft 100.000 gæster. Udstillingen slutter den 29. august, hvorefter den flytter til Hamburg. De over 100 malerier, skitser og forarbejder fra danske og udenlandske museer udgør den største udstilling nogensinde på Skagens Museum og Saxilds Gård ved Michael og Anna Anchers Hus i Skagen.

Opad eller nedad
*Århus Festuge har tiden efter murens fald som tema i år og har i den anledning udsendt et gedigent engelsksproget tidsskrift - som samtidig er et særnummer af bladet Frakcija i Kroatien. Trykkeriet lod sig forvirre af et billede af en elefant med hovedet nedad. Resolut vendte de det 'rigtigt' - med det resultat, at otte sider med tekst kom til at stå på hovedet i det færdigtrykte nummer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her