Læsetid: 2 min.

K'nyt

10. august 1999

McCartney går klassisk igen
*Paul McCartney har komponeret et klassisk inspireret væk som en hyldest til sin afdøde kone Linda McCartney. Værket hedder Nova og indgår til efteråret i velgørenhedsprojektet A Garland for Linda, hvis mål er at rejse to mio. pund til kræftforskningen. McCartney har tidligere forsøgt sig med klassisk musik, med dels "the Liverpool Oratorio" fra '91 og "Standing Stones" fra '97.

Flest amerikanere på nettet
*Trods nettets verdensom-spændende udbredelse er det stadig mere end hver anden Internet-bruger, der sidder i U.S.A. Nye tal fra Computer Industry Almanac (www.c-i-a.com) viser, at lidt over halvdelen af de 150 millioner brugere i 1998 levede i Amerika, mens det i år 2000 skønnes at være 42 pct. af en samlet Internet-befolkning på 318 millioner. Island, Finland, Norge og Sverige fører an, når det gælder internet-forbrug per indbygger. For hver 1.000 borgere findes 320 internet-brugere i Island, 305 i Finland, 304 i Norge og 289 i Sverige. I U.S.A. er det 283 brugere, mens tallet i Danmark er 178, hvilket rækker til en niendeplads.

Laveste antal seere i fire år
*Sommervejret slog i sidste uge bunden ud af danskernes tv-sening, som blev den laveste i de seneste fire år, skriver TV2 Nyt. TV2 fik en af sine ringeste uger. Kanalen rammes oftest hårdt af godt vejr, fordi det reducerer seningen tidligt på aftenen, hvor kanalen har sin stærkeste periode.

Ballettens 'Ånder' udgår
*Den nye balletmester ved Den Kongelige Ballet, Aage Thordal-Christensen orienterede forleden om tilføjelser og ændringer til den hidtidige repertoireplan for den kommende sæson. Den planlagte opførelse af Stanton Welchs Ånder d. 18. september udgår til fordel for to værker af George Balanchine. Foråret vil byde på to verdenspremierer: Et helt nyt værk af den amerikanske koreograf Lubovitch. Også Tim Rushton har sagt ja til at skabe et helt nyt værk til kompagniet.

Graffiti-malere organiserer sig
*En udførlig opskift på, hvordan politiet kan narres og sporene efter graffiti-hærværk kan sløres, er begyndt at cirkulere blandt graffiti-malere i København, skriver Berlingske Tidende. Guiden distribueres via det autonome miljø på Nørrebro og er angiveligt ment som et modtræk til antigraffiti kampagner, som et stigende antal kommuner og DSB har sat i værk. Graffitimalerne oplyses bl.a. om, hvordan de kan sløre deres spor, og hvordan de kan færdes til og fra et gerningssted uden at vække opsigt.

Erik Poulsen død, 71 år
*Billedhuggeren Erik Poulsen, Harboøre, omkom fredag ved en drukneulykke. Han blev 71 år. Erik Poulsen var uddannet fra Kunstakademiet i København, og han var indtil for et år siden medlem af kunstnersammenslutningen Kammeraterne. Den kunstneriske stil var naturalistisk, og en række af Erik Poulsens skulpturer er opstillet på offentlige steder. Et værk kan ses på Birkerød Gågade, andre er bl.a. opstillet på skoler og i svømmehaller.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her