Læsetid: 3 min.

K'nyt

6. august 1999

Louisiana prøver igen
*Arkitekt Claus Wohlert har for Louisiana tegnet en ny udvidelse af kunstmuseet - efter at det forrige, tegnet af Jørn Utzon, led skibbrud på grund af lokal modstand mod bl.a. et tårn, som skulle være et synligt vartegn. Det nye forslag rummer lave bygninger, inspireret af bl.a. bådhusene og omgivelserne. Nu håber Louisiana på en bedre modtagelse i kommunen.

Mød Bleeder-holdet online
*Holdet bag filmen Bleeder, der har premiere i dag i biografer landet over, stiller søndag kl. 20.00 op til diskussion med publikum og andre interesserede på internettet. Det foregår på EON's web-tv på http://www.
live.eon.dk. Fra Bleeder-holdet stiller instruktør Nicolas Winding Refn, skuespillerne Mads Mikkelsen, Levino Jensen, Liv Corfixen og musiker Peter Peter.

Gay pride i København
*Lørdag vil farvestrålende regnbueflag blive trukket igennem de københavnske gader, når Mermaid Parade 1999 finder sted. Paraden, hvis officielle titel er Proud to be Fabulous, starter kl. 15 fra Landbohøjskolen og går gennem København til Christiansborg Slotsplads, hvor der vil være et show med optræden af bl.a. den engelske sanger Jimmy Sommerville. Arrangementet på slotspladsen slutter omkring kl. 19, men festlighederne fortsætter i Tivoli, hvor der vil være asfaltbal med Ballroom Band, Mette Maria Ahrenkiel og Jarl Forsman. For at deltage i paraden skal man bære et dogtag, som koster 125 kroner og kan købes på barer og caféer i det homoseksuelle miljø eller ved Landbohøjskolen inden paradens start.

Bille August vil filmatisere svensk roman
*Bille August vil nu atter kaste sig over filmatisering af en roman. Denne gang gælder det krimien Vildspor af den svenske forfatter Henning Mankell. Ifølge det svenske nyhedsbureau, TT, har Bille August henvendt sig til Sveriges Television, som har film- og tv-rettighederne til Mankells bøger, for at få lov til at filmatisere romanen, der har den skånske kriminalkommissær Kurt Wallander som hovedperson. Henning Mankell er en af Sveriges mest populære forfattere og har solgt millioner af bøger om den fraskilte Wallander fra Ystad Politi.

Århus å skal synge
*Århus å får sin egen sang, når et anderledes kunstprojekt løber af stablen om aftenen den 12. og 13. august. Det er kunstneren Frode Gundorf Nielsen, der står bag projektet, som har fået titlen Up Stream Beat eller Åens Sang. Projektet, som både er en koncert og en skulptur, består af otte lodretstående rør i forskellig højde, som skal stå nede i åen. Deres dybde i vandet vil give forskellige tonehøjder. Projektet kan opleves bag kulturcenter Huset i midtbyen.

Svalegangen klar til ny sæson
*Janteloven og amerikanske lejemordere kommer under samme tag i den kommende sæson på det århusianske teater Svalegangen. Teatret præsenterer tre store egenproduktioner og en lang række gæstespil, dukketeater, koncerter og fortællercafe, der skal fastholde de seneste sæsoners rekordstore publikum. I anledning af 100-året for forfatteren Aksel Sandemoses fødsel lægger Svalegangen ud med det nye danske stykke Manden fra Jante om forfatteren, der satte fingeren på den danske mentalitet med begrebet Janteloven. Men der bliver også plads til stykket Killer Joe, der ifølge teatret leder tanken hen på film som Pulp Fiction. Sæsonens sidste egenproduktion bliver Kevin Elyots prisbelønnede Den dag jeg standsede op.

Noréns mening om ansvaret
*Den svenske dramatiker, Lars Norén, blev kritiseret for at have benyttet fængselsfanger i et teaterstykke. Deltagerne er nu anklaget for politimord. Norén har hidtil været tavs om sagen, men udtaler til Expressen: "Det er kriminalforsorgen, der har ansvaret. Jeg er instruktør. Min opgave var at sætte et stykke op... "

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her