Læsetid: 3 min.

K'nyt

25. august 1999

Mærkelige folk søges
*Har du en krum næse eller på anden måde et specielt udseende, og har du mod til at stå på de skrå brædder, så mød op på Kaleidoskop-teatret 27. august kl. 15-18. til audition - og du har mulighed for en statist-rolle i stykket K om forfatteren Franz Kafka.

Bentzon er også tegner
*Komponisten Niels Viggo Bentzon, der blev 80 år i går, er komponist, men også tegner med sans for livets absurditeter (på billedet man se hvordan). En udstilling af hans tegninger kan ses på Frederiksberg Bibliotek frem til den 11. september.

Carsten Jensen til scenen
*Forfatteren Carsten Jensen bliver rejsefører i en ny forestilling af teatret Hotel Pro Forma, hvor han skal fremføre sin tekst i dialog med en kinesisk danser. Forestillingen, der har premiere i morgen i Kanonhallen hedder Kinesisk kompas - et lysbilledforedrag med opera. Pierre Dørge har skrevet musikken.

Dansk i Frankfurt
*På fredag og fem dage frem deltager 60 danske kunsthåndværkere og designere i den store internationale livsstilsmesse Tendence '99 i Frankfurt. På messen får udenlandske opkøbere mulighed for at tage dansk keramik, glaskunst,
tekstiler, smykker og møbler nærmere i øjesyn, og ifølge crafts dk. - informationscenter for kunsthåndværk i Danmark - er der i stigende grad udenlandsk fokus på de danske ting. Dansk kunsthåndværk i dag ligger i forlængelse af det som begrebet dansk design tidligere har været kendt for: enkelhed kombineret med funktionalisme. Dermed rammer det internationale tendenser i tiden, siger pressechef Dorthe Rud Michaelsen, crafts.dk. ritzau

Legat til Langberg
*Jesper Langberg modtager landsretssagfører Niels Th. Kjølbyes Mindelegat på 40.000 kr. Legatet uddeles hvert år til en dansk skuespiller eller instruktør til brug for studierejser. Blandt tidligere modtagere kan nævnes Asger Bonfils, Ole Ernst, Birthe Neumann og Henning Moritzen. Legatet uddeles ved en ceremoni tirsdag. Advokat Gitte Holtsø tildeles også 40.000 kr. De skal bruges til et studieophold i London. ritzau

Pris til Løn
*Bogklubben 12 Bøgers litteraturpris på 100.000 kr. gives i år til Anne Marie Løn for romanen Dværgenes dans. Prisvinderen er udpeget efter afstemning blandt bogklubbens medlemmer.

Ministerium retter
*Kulturministeriet har fundet anledning til at rette en række misforståelser i den almindelige pressedækning vedrørende et konsulentfirmas kulegravning af kulturformidlingen til udlandet via Det Danske Kulturinstitut. Den kritiske rapport anbefaler således ikke en nedlæggelse af instituttet - ligesom ministeriet fortæller, at instituttet selv ser frem til den videre debat om virksomheden.

Møde om kombi-biblioteker
*Undervisningsminister Margrethe Vestager (R) er klar til at mødes med Århus Kommune i sagen om de kombi-biblioteker, der er et kombineret folke- og skolebibliotek. Ministeren har tidligere sagt nej til at lade et sådan bibliotek være ledet af en folkebibliotekar, fordi loven siger, at skolebiblioteker skal ledes af en skolebibliotekar. Det har hidtil bremset Århus Kommunes planer om de særlige biblioteker. Men i et brev til Århus Kommune opfordrer Margrethe Vestager til, at parterne i sagen mødes. "Det er en positiv udvikling, at ministeren lægger op til en forhandling. Dermed er der slået hul på sagen," siger skole- og kulturrådmand i Århus Niels Erik Eskildsen (SF) til Ritzau. Århus Kommune har planer om at etablere tre-fem kombi-biblioteker.

Mord i Søndermarken
*Dobbeltmordet på Peter Bangsvej i 1948 bliver nu genstand for en utraditionel forestilling i Søndermarken i København d. 28. august kl. 22-02 - for uhyggens skyld. Forfatteren Hans Laursen har med Bagscenen genoplivet den henlagte kriminalsag i et spil, der betegnes som psykologisk totaloplevelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her