Læsetid: 2 min.

K'nyt

24. august 1999

Hård kritik af institut
*Det Danske Kulturinstitut har endnu ikke på overbevisende måde formået at løfte en række af de opgaver, som ministeriet har lagt ud, hed det i en pressemeddelelse fra kulturministeriet, der blev udsendt i går. Der er tale om en delkonklusion fra en undersøgelse, som konsulentfirmaet Nellemann har foretaget for ministeriet af hele det internationale kultursamarbejde, som Danmark deltager i. I går mødtes kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen med en række repræsentanter fra kulturlivet for at drøfte rapportens kritik, og hvordan 20 mio. kr., bevilget til kultureksport, kan bruges bedre. Mødet i går var et lukket møde, hvilket næstformanden i Folketingets Kulturudvalg, Ole Donner, har protesteret over.

Kerouac i tre bind
*Provst Gotvins geometri, hedder en 450 sider stor norsk samtidsroman af Gert Nygårdshaug, som står på Roskilde Bogcafés efterårsprogram. Det er det lille kvalitetsforlags udgivelse nr. 25 siden starten i 1986, og selv venter forlaget sig meget af bogen, der både har spænding og humor. I forlagets klassikerserie udkommer den første af tre romaner af Jack Kerouac, Dharma Bums, samt Hermann Hesses Eventyr. I forlagets introduktionsserie i tegneserieform udkommer nye bind om Camus og Joyce samt om islam.

Dirch til Mørk
*Dagbladenes revyanmeldere har uddelt revyprisen, årets
Dirch, til skuespilleren Thomas Mørk. Prisen er opkaldt efter komikeren Dirch Passer.

Yes til no
*En af de førende japanske No-teatertrupper, Kawamura Kanze, giver gæstespil på MusikTeatret i Albertslund 22. sept. efter indbydelse fra Odin Teatret i Holstebro. No-teatrets rødder går tilbage til det 14. århundrede, og blandt dets tilhængere var bl.a. Ezra Pound, Yeats og Bertolt Brecht.

Litterært i Standart
*De store litteraturhistoriske værker er tema i et nyt nummer af kvartalstidsskriftet Standart. Nuværende og fhv. redaktører som Anne-Marie Mai, Pil Dahlerup, Hans Hertel og Hans Hauge debatterer eller udtrykker holdninger. Der er desuden større indlæg om Goethe, Johan Fjord Jensen og Abilio Estévez.

Kulturarv på udstilling
*Arkitektskolen i Århus inviterer til udstilling i og efter festugen, nemlig 28. aug.-24. sept., over temaet den bygningsmæssige kulturarv i Europa efter murens fald. Studerende og lærere har siden 1992 arbejdet med dokumentation og bevaringsprojekter i Polen, Baltikum og det tidligere DDR. Materiale herfra udgør tyngdepunktet på udstillingen.

Film på lejrskole
*Et hold 10. klasse-elever fra Statens Pædagogiske Forsøgscenter gik i går i gang med at optage og producere en film hos selskabet Zentropa i Filmbyen i Avedøre. Formålet er at finde en opskrift på, hvordan skole og filmbranche kan samarbejde i fremtiden. Projektet støttes af bl.a. Undervisningsministeriet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu