Læsetid: 2 min.

K'nyt

19. august 1999

Forlig om Ellegaards bog
*Der er indgået forlig mellem forfatteren og journalisten Lasse Ellegaard, forlaget Centrum og den pensionerede bankdirektør Bendt Hansen om, at et restoplag på 500 eksemplarer af Ellegaards omstridte erindringsbog, Efter Tryk, skal makuleres. Bendt Hansen havde truet med at anlægge sag, da nogle påstande i bogen efter hans mening var grundløse. Bendt Hansen fik yderligere tilkendt 10.000 kr. i erstatning for tort og svie samt 20.000 til dækning af advokatudgifter. Det oplyser Ekstra Bladet, der yderligere kan meddele, at også den fhv. formand for Dansk Industri, Erik B. Rasmussen, har klaget til forlaget over, at han i bogen beskyldes for at have kørt den fynske virksomhed Thrige-Titan ned. Erik B. Rasmussen siger, at han aldrig har været hverken direktør eller bestyrelsesmedlem, ligesom Thrige-Titan lever i bedste velgående.

Akademiet på Island
*Det danske Akademi for den litterære kunst besøger Island 20.-21. august. Ved et oplæsningsarrangement i Nordens Hus deltager forfatterne Jørgen Gustava Brandt, Klaus Rifbjerg, Benny Andersen, Inger Christensen, Smærup Sørensen, Pia Tafdrup, Søren Ulrich Thomsen. Desuden Jørn Lund og Torben Brostrøm.

Buk-Swienty i Danmark
*Forfatteren til USA-portrættet Amerika Maxima, der er bosat på Long Island, besøger Danmark i denne uge. Bogen er udgivet af Rosinante.

Borges fejres i Danmark
*Foreningen for Kulturudveksling mellem Danmark og Argentina holder tirsdag d. 24. august et arrangement på Den Anden Opera i København i anledning af forfatteren Jorge Luis Borges´ 100-års fødselsdag. Her optræder bl.a. professor og digter Per Aage Brandt samt digteren Peter Poulsen.

Brøgger i 'Kritik'
*Suzanne Brøgger skriver om forfatteres forhold til krigen i en artikel i tidsskriftet Kritik, der udkommer d. 24. aug., Elfenbenstårn med website, hedder artiklen. Danske borgesianere fra Per Højholt til Morten Søndergaard hylder mesteren, Jorge Luis Borges, og nummeret afsluttes med en filmkritisk blok, som bl.a. rummer den tyske kritiker, Georg Seesslens kritik af de tre danske dogmefilm.

Børn og døden
*Statens Museum forbereder en kunstudstilling for børn med liv og død som tema. Udstillingen i Børnenes Kunstmuseum forsøger at sætte tilværelsen i perspektiv samt skabe dialog på tværs af generationerne. På udstillingen vises værker af Bill Viola, Ejnar Nielsen, Asger Jorn, Felice Bosseli, Christian Lemmerz og Torben Ebbesen. Åbner 4. september, lukker 27. februar.

Far smider tøjet
*Politikens læsere vågnede i går op til et helsidesfoto af bladets chefredaktør, Tøger Seidenfaden, i samme højgravide tilstand som Demi More engang i bladet Vanity Fair. Det er ikke første gang, redaktøren har strippet for bladets læsere. Sidst viste han ynderne i en artikel om sin hang til nøgenbadning. Hvem der har lavet et barn på ham? Marketingsafdelingen højst tænkeligt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her