Læsetid: 2 min.

K'nyt

17. august 1999

100.000 gæster til Ancher-udstilling
*Særudstillingen om Skagensmaleren Michael Ancher har hidtil haft 100.000 gæster. Udstillingen slutter den 29. august, hvorefter den flytter til Hamburg. De over 100 malerier, skitser og forarbejder fra danske og udenlandske museer udgør den største udstilling nogensinde på Skagens Museum og Saxilds Gård ved Michael og Anna Anchers Hus i Skagen.

Ny bog af Guillou
*Så er andet bind i Jan Guillous korstogstrilogi på vej. Tempelridderen er titlen på fortsættelsen af Guillous Vejen til Jerusalem, som var en stor succes i 1998. Tempelridderen tager sin begyndelse i år 1177, hvor Saladin, som har svoret at befri Jerusalem fra de kristne besættere, er tæt på at dø for røverhænder, da den frygtede og retsindige tempelridder Arn de Gothia dukker op fra ingenting og redder ham. Bogen udkommer på Forlaget Modtryk i oktober.

Festuge med tidsskrift
*Århus Festuge udgiver i forbindelse med årets tema 10 år efter murens fald et kulturtidsskrift på engelsk. Magasinet indeholder bl.a. "videnskabelige og journalistiske og fiktive statements om den samfundsmæssige udvikling i Øst- og Centraleuropa," skriver Århus Festuge. Tidsskriftet er en særudgave af det kroatiske danse- og teatertidsskrift Frakcija, og er lavet i samarbejde med en teater- og dansefestival i Hamborg. Det er på 120 sider og koster 50 kroner.

Nye afsnit om Blypperne
*Børneserien Far, mor og Blyp om piloten Tom og stewardessen Vivi fortsætter i Danmarks Radio til efteråret med 10 nye afsnit. I de foregående ni afsnit fulgte vi det vordende forældrepar, spillet af Peter Frödin og Hella Joof, der til deres store overraskelse fik to Blypper - en dreng og en pige. I de nye afsnit gælder det livet med de små.

Ny direktør i forlaget Høst & Søn
*Den 34-årige Morten Hesseldahl er pr. 1. oktober udnævnt til direktør i forlaget Høst & Søn.
Han er cand.phil. i filosofi, HD i afsætningsøkonomi og uddannet grafonom fra Den Grafiske Højskole. Efter syv år på Gyldendal primært som fagbogsredaktør blev han i 1997 forlagschef på Høst & Søn.
Forlagets direktion består herefter af adm. direktør Erik C. Lindgren og Morten Hesseldahl. Erik C. Lindgren er tillige adm. direktør for Hans Reitzels Forlag a/s og formand for Den Danske Forlæggerforening.

Verdenslitteratur i København
*Nordisk Selskab for litteraturforskning holder konference om verdenslitteratur på Institut for Litteraturvidenskab, Københavns Universitet. Konferencen finder sted den 19.- 21. august og blandt emnerne er Goethe og verdenslitteraturen, Margurite Duras og Indien samt Rejselitteratur som udfordring til litteraturvidenskaben.

Marcel og Meinhof
*Den navnkundige polsk-tysk-jødiske litteraturkritiker Marcel Reich-Ranicki, 79 år, udgiver i denne uge sine memoirer. I Der Spiegel mindes han sit møde med Ulrike Meinhof i 1964, hvor hun interviewede ham om hans år i Warszawas ghetto. "Hvorfor har Ulrike Meinhof, hvis fremtid jeg intet anede om, fæstnet sig så dybt i min erindring?" spørger Reich-Ranicki. "Kan det skyldes, at hun var den første person i Forbundsrepublikken, der oprigtigt og i alvor ønskede at blive informeret om mine oplevelser i Warszawas ghetto?"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her