Læsetid: 1 min.

Overraskende vinder

23. august 1999

Afgangsfilm fra Filmskolen vinder på Odense Film Festival

Filmfestival
Det var en afgangsfilm fra Filmskolen, Lille mænsk af Peter Schønau Fog, der i lørdags både overraskende og fortjent løb med Odense Film Festivalshovedpris i den nationale afdeling. To af jurymedlemmerne - den danske instruktør og biografejer Carsten Brandt og den svenske instruktør Stefan Jarl - var oven i købet så begejstrede for filmen, at de på stedet indstiftede en ny pris, som skal uddeles tre år i træk - og første gang altså til Peter Schønau Fog. Lille mænsk handler om en ung mand, der efter at have afsonet en dom for i fuldskab at have kørt en dreng ihjel, forsøger at vende tilbage til Fanø.
Andre priser
Som årets bedste danske dokumentarfilm valgtes Troldkarlen, Anders Østergårds portræt af den afdøde svenske jazzpianist Jan Johansson, mens prisen for bedste novellefilm gik til Anders Refns med spænding imødesete Seth efter en novelle af Jens-Martin Eriksen. Endelig blev Jørgen Leths anmelderroste film om Søren Ulrik Thomsen - Jeg er levende - kåret som bedste portrætfilm.
Sidstnævnte får biografpremiere senere på ugen og vil i den forbindelse blive anmeldt på disse sider.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her