Læsetid: 2 min.

Rock

31. august 1999

De første symptomer
*For dem der ikke kan få nok af franske Airs electronica med lån fra 70'er-ikoner som Burt Bacharach og Electric Light Orchestra, kan abstinenserne holdes nede med Premiers symptomes. Pladen er ikke en decideret opfølger til gennembrudspladen
Moon Safari, men en samling single-udspil fra perioden 1995-98 og to til lejligheden producerede numre. Det er trendy orgler, bevidst primitive lasereffekter og den helt rigtige lyd, der i de sidste par år har gennemtrawlet den elektroniske musik. Men Jean-Benoit Dunckel og Nicolas Godin, der udgør den elektroniske duo, har udover det også ører for en række meget hørværdige numre. Ikke mindst den tempofyldte "Brakes On", der lukker pladen, viser, at Air også kan andet end at være retrospektive.
Air: Premiers symptomes. Produceret af Air. Virgin Records

Pænt og kedeligt
*Efter 11 års pause er de engelske pop-perfektionister Scritti Politti tilbage med albummet Anomie and Bonhomie. Det er glat produceret og blødt instrumenteret, men der er generelt for meget lydtapet over det nye udspil. Denne gang får bandets sanger og sangskriver Green Garthsides soul'ede vokal selskab af rapperne Lee Majors, Mos' Def og Me'Shell Ndegeocello. Men selv gadens sprog kan ikke ændre ved, at Scritti Politti drukner i en alt for karakterfattige melodier.
Scritti Politti: Anomie and Bonhomie. Produceret af David Gamson.Virgin Records

Radio-rock
*Hvis der er noget bekendt over navnet Tal Bachman er det fordi, den unge canadier er søn af Randy Bachman fra Bachman-Turner Overdrive, der i 70'erne huserede med storsælgende skovhugger-rock. Sønnen er gået i farens fodspor og har med debut-cd'en Tal Bachman skabt en række midtsøgende rocknumre, der nok skal få airplay på radiostationerne verden over. Tal Bachman har talentet til at skrive den rigtige melodi, der går lige ind, men også lidt for hurtigt ud igen. Men med tiden vil han utvivlsomt kandiderer stærkt til at blive Bryan Adams' efterfølger som Canadas rock-konge.
Tal Bachman: Tal Bachman. Produceret af Bob Rock. Sony Music

Fra garagen
*Et af det nystartede danske pladeselskab Bad Afro Records trumfkort er finske The Flaming Sideburns, der med et skingert og træfsikkert garage-rock er et bekendtskab værd for dem der måtte afsky techno-genren. Titlen på debut-cd'en, It´s Time To Testify... Brothers And Sisters er som taget fra de amerikanske revolutionsromantikere MC5's publikumsforførelser i 60'erne. Der trækkes også store veksler på Iggy & The Stooges, når forsangeren Speedo Martinez hyler sine desperationer ud til medspillerne med de lige så ufinske navne Sky Williamson, Jeffrey Lee Burns, The Punisher og Jay Burnside.
The Flaming Sideburns: It's Time To Testify... Brothers And Sisters! Produceres af Jyrki Häyrinen. Bad Afro Records. Udkommer på mandag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her