Læsetid: 1 min.

Spillerne fra Armenien

7. august 1999

Beskeden druknede undervejs

Visumsag 1
Dana Cup er en stor fodboldturnering, der hver sommer samler 8.000 unge fodboldspillere fra flere verdensdele i Vendsyssel. Men i år kunne ikke alle kampe spilles.
To armenske hold med spillere i 13- til 15-årsalderen kunne kunne ikke få visum, selv om de havde søgt tre måneder inden turneringens start.
En måned før turneringen hørte arrangørerne i Frederikshavn Forenede Idrætsklubber, at der var problemer.
"Så tager vi kontakt til Udlændingestyrelsen. Det var næsten ikke til at komme igennem, men til allersidst lykkedes det at få dem med på, at det var okay, at der blev udstedt visum. Det skulle Udlændingestyrelsen så give Moskva-ambassaden besked på. Men den besked druknede undervejs," fortæller Pauli Jørgensen, der er koordinator af Dana Cup.
Fodboldspillerne og lederne fra Armenien - ialt 41 personer - skulle have været afsted med bus en uge inden turneringsstarten den 12. juli for at nå frem i tide. Først fredag den 9. juli fik de besked om, at deres visum kunne afhentes på ambassaden i Moskva.
"Rejsen fra Armenien til Moskva svarer til at sige, at jeg skal hente et visum i Berlin," siger Pauli Jørgensen.
Da nogle af drengene alligevel ville til Danmark på den dyre måde - med fly - fik de at vide, at det ikke kunne lade sig gøre, hvis der kun var nogle af de 41 visa, der skulle udstedes, fortæller Pauli Jørgensen
Armenierne har betalt et anseligt beløb - 7.800 kroner - i visumgebyr, som de først efter en henvendelse fra CD's gruppeformand Peter Duetoft til udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R) har fået løfte om, at de kan få retur.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu