Læsetid: 2 min.

Støttede job på finansloven

19. august 1999

Enhedslisten vil have støttede job på finansloven - aktivering virker ikke - SF siger ja, regeringen nej

Enhedslistens Frank Aaen opfordrer nu arbejdsminister Ove Hygum til at sætte flere støttede jobs på finansloven. Det sker for at skaffe de almindelige job, S-borgmester Jørn Lehman fra Broager efterlyser i gårsdagens avis.
Frank Aaen foreslår, at regeringen øger antallet af personer, der kan få et job med statsstøtte fra de 4.500, regeringen allerede har aftalt med kommuner og amter.
"Vi vil foreslå, at regeringen opretter flere støttede job på helt almindelige vilkår, når vi skal til at forhandle finanslov," siger Frank Aaen.
Enhedslisten og SF har i flere år slået til lyd for støtte til job frem for mere eller mindre perspektivløs aktivering. De 4.500 støttede job, regeringen vil oprette, skal besættes af ældre 50-59-årige ledig.
"De skal ikke trænes til et job, for de har haft job før. De skal have et arbejde, og det kunne være i DSB eller i en anden funktion, der ikke bliver udført nu. Det er mennesker, der ikke nødvendigvis har den store uddannelse, men hvor de har erfaringen," siger Aage Frandsen.
Både Enhedslisten og SF stiller spørgsmålstegn ved, om der regeringens tilskud på 75.000 kroner til de støttede job er højt nok.
"Regeringen kunne give 160.000 kroner i støtte pr. job og stadigt tjene penge, fordi de slipper for at betale dagpenge til personer med et støttet job," siger Frank Aaen.
"Jeg tvivler på, at de 75.000 er nok for at sikre effektiviteten i ordningen," siger Aage Frandsen.

Hygum afviser
Arbejdsminister Ove Hygum afviser over for Information at udvide ordningen med de 4.500 job: "Nu har vi aftalt, at der skal oprettes 4.500 jobs i de næste to år som en forsøgsordning. Nu prøver vi og så må vi se, hvad erfaringen bliver. Vi skal passe på med ikke bare at pumpe den offentlige sektor op i en tid, hvor der kan blive mangel på arbejdskraft," siger han.
Han håber på, at ordningen kan blive et springbrædt for de 4.500 ældre ledige, der får tilbudt et job: "Jeg tror, at nogle af dem vi får i gang forsvinder til andre jobs under vejs," siger Ove Hygum.
De to store organisationer for lønmodtagere, LO og FTF, støtter begge ordningen med de 4.500 job. Kun FTF åbner dog mulighed for, at den kan blive udvidet, hvis der er behov for det om to år.
"Det er godt at begynde med de 4.500 og lad os nu se, hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig i de næste to år. Det kan være, problemet løser sig af sig selv," siger Marie-Louise Knuppert, LO.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu