Læsetid: 1 min.

Usleben diamant

18. august 1999

Aud Wilken beviser, at der er liv efter Melodi Grand Prix, men hendes debut-cd er netop kun en start

Ny cd
Aud Wilken er en af det sidste årtis mest benyttede sangerinder i Danmark. Hun blev for alvor synlig, da hun i 1995 med sangen "Fra Mols til Skagen" opnåede en femteplads ved det internationale Melodi Grand Prix i Dublin.
Men i virkeligheden er det undtagelsen, der bekræfter den musikalske regel, Aud Wilken har efterlevet siden sidst i 80'erne. Hun har nemlig mest bevæget sig et godt stykke uden for den musikalske mainstream. Og har arbejdet sammen med så forskellige bands og solister som Martin Hall, hedengangne The Poets og de danske
techno-pionérer Overlords.
Men først nu udsender hun plade i eget navn. Diamond In The Rough er 11 popsange, der viser, at hun vitterlig har et sangpotentiale, men også, at melodierne endnu mangler at kunne fylde et helt album ud.

Atmosfærisk stemning
Sangskriverne Nils Lassen, Kasper Winding, Remee og Thomas Blachman og guitaristen Kenneth Priisholm fra Fielfraz og det gamle Sort Sol-medlem Peter Peter er hentet ind til lejligheden. Stærkst står Kasper Windings og Nils Lassens kompositioner, mens man endnu engang bekræftes i, at Blachman, ligesom med hans ManRec-plader, har svært ved at sortere i materialet.
På de bedste kompositioner fornemmes en atmosfærisk stemning, hvor Wilkens vokal bringer mindelser om Elizabeth Frasers smukke sangstemme i skotske Cockteau Twins. Den underbygges godt af pladens tekstunivers, der måske ikke ligefrem byder på de store åbenbaringer, men alligevel lægger ord til et par drømmesyn: "Walking this Earth in Rags and Lace, flying with Butterfly in Space".
Men der mangler stadig et sidste lykkestrejf før man for alvor overbevises om, at Aud Wilken er en ny dansk popdiva.
Vist står hun og skuer drømmende på pladecoveret og vist er sangstemmen indiskutabel, men endnu er materialet så usikkert, at det kan gå flere veje.

*Aud Wilken: "Diamond In The Rough". Produceret af Thomas Blachman og Kasper Winding. Universal Music. Udkommer i dag

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu