Læsetid: 2 min.

DR afviser rygter om musikalsk studehandel

1. september 1999

Radiodirektør: Vi vil fremover være mere omhyggelige med ordvalget i interne e-mails

Der er ikke foregået nogen studehandel mellem pladeselskabet BMG og Danmarks Radio om ekstra hot rotation spilletid til Thomas Helmigs sang Moonsilver. Det bedyrer radiodirektør Jesper Grunwald, efter at Ekstra Bladet i lørdags offentliggjorde dele af en intern e-mail fra DR, hvori det hedder at DR har lavet en "deal" med Helmigs pladeselskab, BMG, om at sende singlen Moonsilver i højeste rotation "for at få stjernen til at stille op til en af vores Trax-koncerter."
Beskeden blev af den daglige musikstyringsforvalter på P3, Mik Aidt, sendt til samtlige kanalens studieværter. "Der falder brænde ned, hvis du ikke spiller den," hed det i mailen, der blandt studieværter på P3 har skabt frygt for, at redigeringsfriheden på public service radioen var på vigekurs for kommercielle interesser og mekanismer.
"E-mailen giver det indtryk, at man kun kan få Helmig til at spille ved Trax-arrangementet, hvis man spiller en speciel skæring. Det beklager vi, for det er ikke tilfældet," siger Grunwald. "Vi står helt på mål for at powerplay'e både kendte og ukendte kunstnere, for at skærpe interessen, men det ville være dødeligt for os at lave bestikkelse. Aftalen mellem DR og BMG er ikke-eksisterende."

Ingen firkantede aftaler
Også Morten Pankoke, musikredaktør ved P3, tager afstand fra mailens ordlyd.
"Branchen ved godt, at de ikke kan lave firkantede aftaler med os," siger Pankoke.
- Bliver du som musikredaktør aldrig udsat for pres fra pladebranchen for at få særlige ting spillet?
"Faktisk ikke. De behandler os anderledes end deres kommercielle forbindelser."
DR planlægger sammen med musikersammenslutningen ROSA et fremstød for dansk musik, i form af en række programmer og live-koncerter med fællestitlen Trax. Pankoke understreger, at DR intet har med hyringen af de 70 bands til Trax-arrangementet at gøre. "Alene af den grund er det utænkeligt at vi skulle lave en 'deal' af den nævnte type med Helmigs pladeselskab," siger Pankoke.
- Men du havde en samtale med BMG's radiopromoter Daniel Vangsgård om Moonsilvers rotation?
"Nej," siger Pankoke, "jeg har ikke talt med på Vangsgård, så alene det gør historien mærkværdig."
Vangsgård bekræfter overfor Information, at han har talt med Pankoke. "Men det var bare ganske kort for at spørge, hvorfor Moonsilver ikke fik den airplay, den burde have, når dem er i højeste rotation," siger Vangsgård.
"Det er uheldigt for os at vores interne retorik bliver offentliggjort, siger Jesper Grunwald. Det er klart at vi vil tænke mere over hvad vi skriver i mails i fremtiden."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her