Læsetid: 3 min.

En fest af en kamp

21. september 1999

Forrygende underholdende kamp, da Brøndby mødte FCK i går

FODBOLD
Det var ikke højtid for de store forventninger, da Brøndby og FCK i går aftes løb på banen på det fyldte og stemningsmættede Brøndby Stadion. Der blæste en for årstiden naturlig kølig vind, men det var ikke den.
Ingen af holdene har gået i særlig overbevisende sko på det seneste. I sidste uges kamp mod Vejle kunne man for en gangs skyld ikke kalde FCK's førstehold for nogle dovne, forkælede sataner. De kæmpede virkelig for pointene.
Men de spillede forfærdeligt - hældte den ene bold efter den anden uprovokeret ud over sidelinjen gennem samtlige 90 minutter. Spild af tid og penge at overvære.
På direktionsplan har det også set besynderligt ud. FC Københavns direktør, den følsomme, latinsk tempererede Flemming Østergaard, har været utilfreds med blandt andet B.T.'s fodboldskriverier om ham og klubben. Så utilfreds, skrev avisens sportsredaktør i går, at direktøren havde givet en journalist en fuckfinger og kaldt sportsredaktionen for "bonderøve".
Af frokostpressen har det endvidere fremgået, at Brøndbys spillere også befinder sig i en kriselignende sitaution. De har ikke vundet så meget på det sidste, Midtbaneelegantieren Kim Daugaard har udtalt i en tabloidoverskrift, at han er "for flink" til at tage det ansvar på banen, han burde, og der skulle finde en form for magtkamp sted mellem klubbens unge førsteholdsspillere.
Alt dette var ikke til at se i går. Der var en fantastisk kampgejst på begge holdene, og i løbet af kampen var der et par håndfulde gode chancer, der førte til målene. Ja, for kampen endte 3-1.

Lagde hårdt ud
Der blev ikke lavet noget nær så mange fejlafleveringer af nogen af holdene. Faktisk var det en tempofyldt og forbavsende underholdende oplevelse.
FCK lagde ud med at presse Brøndby højt på banen. Når der var målspark til hjemmeholdet, lå FCK's bageste forsvarspiller, anfører Michael 'Mio' Nielsen, f.eks. helt oppe i midtercirklen. Men Brøndby lod sig ikke mærke.
Allerede efter otte minutter var bolden i kassen ved Brøndbys Bent 'Turbo' Christensens højre skosnude.
Hans medspiller Dan Anton Johansen knaldede en perfekt bold højt cross court til Turbo, der rystede sig fri af Diego Tur og sparkede hårdt fra kanten af feltet. Målmand Zaza kastede sig, men bare bare ikke langt nok. 1-0.
Resten af halvlegen var der fart på alle drengene. Spillet flød for begge hold. Men FCK'erne kunne ikke komme uden om, at de mangler lidt tyngde på midtbanen.
Brøndby havde nemlig størst held med at brede spillet ud i firkanter på hele banen. Modsat kan man sige om FCK, at holdets store problem kampen igennem var småt tænkt fedtspil lige midt for målfeltet. Og den vej var det umuligt at komme ind.
I det 40. minut fik Turbo en chance, der mindede om den han scorede på tidligere, men han gentog ikke succesen og sparkede et stykke forbi målet.
Bare et minut senere var både han og Thomas lindrup næsten alene med bolden i en on-side position, men begge stoppede helt op i den tro, at den anden havde kontrol over bolden. Bare et minut senere havde Turbo igen chancen inde i målfeltet, da han ganske elegant rundede Michael Mio, men lobbede ved siden af målet.
Trods dette pres formåede FCK at holde det føromtalte høje pres langt fremme på banen.

Som at tænde bål
Efter et kort hjørnespark i det 9. minut lå bolden hos FC Københavns Niclas Jensen på kanten. Han lagde den ind mod Thomas Thorninger, der fik den videreformidlet til Clement Clifford, som fra en ret spids vinkel fik vendt rundt og ekspederet den i mål. 1-1.
Denne udligning var, som når man med sit fyrtøj tænder op i kaminen i sin vinterhytte i bjergene: Det varmede prompte, og gav både tilskuerne og kampen et kick. Intensiteten steg, og der blev sunget højere.
Og der kom flere mål. Cirka 55 minutter inde i kampen var Bent Christensen igen det rette sted på det rette tidspunkt. Han scorede til 2-1.
Her stoppede legen ikke. Ti minutter før slutfløjtet scorede Årets Talent i Superligaen, Peter Madsen til 3-1. Det flotteste driblemål, jeg har set, siden denne sæson startede. Hvor mange tog han? Han rundede vel tre-fire mand på egen hånd og skød på tværs mod den fjerneste stolpe.
Jeg håber, De så det på tv.
Det var en god aften i går på Brøndby Stadion. Det var en virkelig god aften, og vi 16.163 tilskuere nød det i fulde drag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her