Læsetid: 1 min.

Fjumreår

1. september 1999

(2. SEKTION - Studiestart)
*Det har tit ærgret mig, at jeg var så lang tid om at finde den rette hylde. Jeg kom ikke fra et akademisk hjem og manglede nogle familiemedlemmer, der kunne vejlede mig. Så jeg famlede i blinde og havde ikke meget tiltro til mig selv. Og så levede vi jo i en forkælet tid uden adgangsbegrænsninger. Der var ikke et nødvendighedens pres, derfor var vi ikke særlig målrettede. Men mit halvdagsjob på tidsskriftet Politisk Revy, blev jo godt nok adgangsbilletten til et job bagefter på Information.

Karen Jespersen, socialminister
Student 1966, cand.mag. i historie og arkæologi, 1977

*"Jeg brugte tiden på to ting i studietiden ud over almindeligt sløvsind. Undervisning og studenterpolitik. Det sidste gav mulighed for at møde studerende fra andre faglige miljøer, et netværk og træning i organisatorisk arbejde. Mange fra det politiske arbejde sidder på fine stillinger i dag - selvom det jo ikke i sig selv er saliggørende. Skulle jeg vælge om i dag, ville jeg gøre det samme."

Christian S. Nissen, generaldirektør i DR
student 1964, cand.phil. i samfundsfag 1972

*"Jeg startede med at læse fransk og tog så til Frankrig, men begyndte derefter at læse til lærer. Da læreruddannelsen ikke som ventet blev oprettet på RUC, læste jeg historie og samfundsfag. Jeg rejste meget, og i to år arbejdede jeg fulltime studenterpolitisk. Selvom jeg har skiftet en del, har jeg altid koncentreret mig fuldt ud om, det jeg lavede - også i de perioder, hvor jeg brugte tiden på studier."

Lone Johnsen, direktør i Danmarks Naturfredningsforening
student 1970, cand.mag. 1981

*"Jeg var landsformand for Konservative Gymnasiaster. Det første studieår var det obligatoriske filosofikum, det eneste jeg læste. Jeg brugte 40 til 60 timer på politisk ungdomsarbejde og havde småjobs ved siden af. Fra 65 prioriterede jeg studierne. Når jeg i dag har ansættelsessamtaler, spørger jeg, om de unge har erfaringer ud over studierne. Det er som oftest en kvalifikation, hvis de har."

Hans Skov Christensen, direktør, Dansk Industri
student 1963, cand.polit. 1971

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her