Læsetid: 2 min.

K'nyt

29. september 1999

Mifunes sidste sang til Berlin
*Den 4. december uddeles The European Film Academys priser i Berlin - en pendant til de amerikanske Oscars. Af de 200 indstillede film til den mest prestigefyldte kategori: Årets europæiske film, er der nu 31 tilbage, og iblandt dem befinder sig Søren Kragh-Jacobsens dogme-film Mifunes sidste sang. Tre andre nordiske film er med i opløbet, nemlig Lukas Moodyssons svenske ungdomsfilm Fucking Åmål, Tourun Lians norske Bare Skyer Beveger Stjernerne samt Aki Kaurismäkis finske stumfilm Juha.

Urealistisk at dele licensmidler
*Både Danmarks Radio og TV 2 har udarbejdet oplæg til et nyt medieforlig og begge stationer har ønsket flere licenspenge. Men selv om danskerne er meget villige til at betale mere i licens for at se dansk fjernsyn, anser generaldirektør i DR, Christian Nissen, det for usandsynligt, at begge stationers ønsker bliver imødekommet. Christian Nissen lægger dog ikke op til et samarbejde med TV 2. DRs merbehov ligger på omkring 2 milliarder over fire år, hvilket svarer til en licensforhøjelse på 90 kroner årligt.

Forfatterskolens afgangsantologi
*Ved en stor oplæsning i Kanonhallen i København præsenterer seks afgangselever fra Forfatterskolen søndag den 3. oktober kl. 16 deres "Afgangsantologi". Det er første gang, Forfatterskolen i større målestok offentliggør tekster af egne elever.

Københavns Banegårdsplads analyseret
*I Mellemtiden hedder en arkitektonisk analyse af Københavns Banegårdsplads, udgivet af Center for Tværfaglige Urbane Studier på Kunstakademiets Arkitektskole. Forfatter er lektor Hans Ovesen, og hensigten er at præcisere nogle grundlæggende byarkitektoniske kriterier med henblik på en løbende debat om den stadige omdannelse af København.

Vita Andersen filmatiseres
*Vita Andersens roman, Sebastians verden fra 1992, filmatiseres i USA af den svenske instruktør, Lasse Hällström. Optagelserne går i gang i New York i oktober med Lena Ohlin og William Hurt i hovedrollerne, fremgik det af TV 2s morgen-tv i går. Romanen beskriver et mor-søn forhold.

Søren Tovborg Jensen er død
*Scenografen og kunstmaleren Søren Tovborg Jensen er død, 55 år. Flere af hans værker - bl.a. af kvindelige, politiske fanger fra Franco-tidens Spanien - har fået plads på kunstmuseer i Spanien og USA. Siden begyndelsen af 70'erne skabte Søren Tovborg scenografier til en lang række af landets teatre, såsom Den Jyske Opera, Århus Teater, Det Danske Teater, Odense Teater, teatergruppen Rimfaxe, egnsteatret Vestvolden, Taastrup Teater og Aveny Teatret, hvor han blandt andet stod bag scenografien til Jess Ørnsbos Majonæse med Klaus Hoffmeyer som instruktør.

Carlsen vil filme Grøndahl
*Filminstruktøren Henning Carlsen, t.v., og forfatteren Jens Christian Grøndahl har påbegyndt
arbejdet med at skrive drejebog over en af Grøndahls romaner, nemlig Indian Summer fra 1994. En kærlighedsroman, som gav forfatteren et mindre gennembrud, før et endnu større
fulgte med bestselleren Lucca.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her