Læsetid: 2 min.

K'nyt

11. september 1999

Ny bog om Amdi og Tvind
*Historikeren Jes Fabricius Møller har skrevet en kritisk bog, På Sejrens Vej, om skolesamfundet Tvind og dets skaber Mogens Amdi Petersen. Bogen er også kritisk over for pressen og myndighederne. Den udkommer på onsdag på forlaget Dike.

Leth af hvert
*Jørgen Leth er bosat på Haiti det meste af året og har gennem en lang årrække samlet på haitiansk kunst. Selv om Haiti løsrev sig fra kolonimagterne England og Frankrig allerede for 200 år siden - hvorved det blev verdens første sorte republik - er det kun gået nedad siden. Landet er hærget af korruption, klassekampe og mistillid befolkningsgrupperne imellem. I dag er Haiti en af verdens fattigste lande. Men kunsten blomstrer. Leths samling omfatter 200 værker, skabt af 60 haitianske kunstnere. Udstillingen kan ses i Kunsthallen Brandts Klædefabrik i Odense fra lørdag den 18. september til 30. januar 2000.lb

Islandsk teater på Nørrebro
*En gruppe islandske skuespillere kan søndag for en flad 50'er opleves i Hellig Kors Kirke, Kapelvej 38, i København. Forestillingen Heimur Gudrida (Gudridurs Verden) tager udgangspunkt i algierske sørøveres dramatiske angreb på den islandske kyst i 1627, hvor fanger blev taget og solgt som slaver i Nordafrika. Ti år senere blev nogle af dem løskøbt af den danske konge. Organist Hordur Askelsson fra Islands største kirke, Hallgrimskirke, medvirker også.

Bogaktier skifter hænder
*Forlagene Gad og Aschehoug bliver eneejere af Danmarks største folkeskoleforlag, Alinea A/S, som udgiver 200 nyheder om året. Forlaget har overtaget den tredie ejer, forlaget Munksgaards aktier.

Skuffet over dom
*KODA udtrykker i en pressemeddelelse sin misbilligelse af en dom, afsagt i Højesteret, som giver fritids- og ungdomsklubber ret til at af spille musik ved lukkede medlemsarrangementer uden at betale vederlag til KODA og Gramex. Dommen går imod en dom fra Østre Landsret i 1998. - Det er en skuffende og overraskende dom, siger KODA's direktør, Niels Bak.

Lyrik på Palæ Bar
*Den københavnske Palæ Bar er kendt for sin forkærlighed for jazzmusik, men slår også et slag for lyrikken. Søndag tages hul på stedets fjerde lyriksæson med oplæsning ved digteren Thomas Boberg. Siden følger bl.a. Janina Katz, Peter Laugsen, Jørgen Sonne, Sten Kaalø og Inger Christensen. Det sker på søndage kl. 17, dog ikke hver søndag.

Salon hos Wiuff
*Wiuff Boghandel på Jagtvej i København vil skabe miljø omkring boghandelen ved at genopfinde den litterære salon. I bogcaféen præsenteres i den kommende tid en række forfattere, startende på onsdag kl. 17.30 med Jens Christian Grøndahl. Senere følger Lars Overby, Chr. Jungersen, Borris Boll Johansen og Morten Sabroe.

Halvanden million så fodbold
*Onsdagens fodboldlandskamp mellem Italien og Danmark blev den mest sete sportsudsendelse i år. Godt halvanden million danskere fulgte med i den danske sejr.

Seminar for unge håb
*Oversættercentret på Hald i Jylland inviterer weekenden 15.-16. okt. på seminar for nye eller kommende forfattere. De vil kunne høre foredrag ved kritikeren Lars Bukdahl, forlagsredaktør Simon Pasternak, forfatterne Jens Smærup Sørensen og Chr. Dorph samt folk fra tidsskriftet Øverste Kirurgiske.

Rettelse
*I fredagens anmeldelse af filmen I Kina spiser de hunde stod instruktøren angivet som Martin Spang Olsen. Det rigtige navn er Lasse Spang Olsen, som der da også stod i artiklen om filmen andetsteds på siden. Inf. beklager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her