Læsetid: 2 min.

K'nyt

10. september 1999

Topscene scorer Elaine Padmore
*Elaine Padmore, Det Kongelige Teaters operachef siden 1993, blev torsdag udnævnt til operachef på en af kunstartens mest berømte scener, Covent Garden. Ved årets udgang forlader Elaine Padmore chefstolen i København, og den 6. januar 2000 er hun igen operachef, denne gang i London.gerd

Dansk drama i New York
*Den meget produktive dramatiker Kaj Nissen fik for få dage siden meddelelse om, at hans stykke Liden Kirsten skal deltage med en professionel opsættelse i forbindelse med en festival for moderne internationale enaktere i New York. Stykket, der på amerkansk hedder Fair Kirsten, opføres af Threshold Theater Company og har USA-premiere på lørdag på HERE Multi-Arts Center, hvor det spilles frem til 3. oktober. Stykket har tidligere været opført i Danmark og Tjekkiet.

PH vender tilbage
*Lampefirmaet Louis Poulsen relancerer nu en PH 3/2 lampe-serie, der blev tegnet af Poul Henningsen for mere end 70 år siden. Louis Poulsen lover, at lamperne, der fremstilles i glas og krom, kun adskiller sig ganske lidt fra de originale modeller.

Egmont udvider i Norge og Sverige
*Forlaget Egmont er på storopkøb i Skandinavien. Forleden erhvervede Egmont hovedparten af aktiviteterne i Forlaget Libri Arte med omgående virkning. Handlen omfatter ifølge Egmont udgivelsesrettighederne for hobby-forlaget Allehånde, for SFG-forlaget, der er specialiseret i turistbøger, og for den svenske hobbybogklub Skaparglädje med 70.000 medlemmer.
For en uge siden overtog Egmont samtlige aktier i det norske forlag Ex Libris Forlag. Egmont oplyser, at det i dag er den største udgiver af børnebøger i Europa - og i Skandinavien den næststørste udgiver af bøger til voksne.

Fem bliver forfattere
*Der blev kun plads til fem nye elever, fordelt på tre kvinder og to mænd, blandt de 100 ansøgninger, Forfatterskolen modtog i år. Inden for den næste måned udsender skolen i øvrigt en afgangsantologi med bidrag af de elever, der forlod skolen i maj.

Samtidsromanen på vej
*Forlaget Aschehoug har udskrevet en romankonkurrence om den samtidshistoriske roman. Deltagende manuskripter skal synliggøre sammenhængen mellem det enkelte menneske og den historiske tid, vi lever i. Afleveringsfristen er mandag den 3. juli 2000 og førstepræmien er på 100.000 kr., foruden udgivelse på forlaget.

Arabisk/dansk kulturmøde
*Hvad ved arabere og danskere om hinanden? Det spørger den arabisk/danske sammenslutning Assununu om på den kommende weekends kultur-festival der byder på debat, musik, digte og prosa. Blandt deltagerne er en række arabiske forfattere, bl. a. Sabry Moussa fra Egypten, Hasan Daoud fra Libanon Izzat Al-Ghazzavi fra Palæstina, samt forskerne Sayed Yassin, Egypten og Samar Raslan, kvindeforsker fra Syrien. Festivalen starter fredag kl. 19 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal i København og er i øvrigt henlagt til bl.a. Nationalmuseet og den egyptiske ambassade.

Hobbitter på Nødebo Kro
*På søndag kl. 20 kan man i forsamlingshuset Nødebo Kro i Nordsjælland høre Tolkiens klassiker Ringenes Herre sat i musik. Komponisterne Caspar Reiff og Peter Hall har nyfortolket historien om hobbitterne, og aftenen vil byde på to afdelinger i selskab med det populære småkravl, Bilbo og Frodo, Galadriel og Tom Bombadil. Reiff og Hall udsendte i slutningen af '97 den anmelderroste cd An evening in Rivendell, som der vil blive spillet numre fra ved søndagens koncert, der desuden giver mulighed for at høre uropførelser af Peter Halls kompositioner til Tolkien-digtsamlingen The Adventures of Tom Bombadil.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her