Læsetid: 2 min.

K'nyt

7. september 1999

Det Nationale Fotomuseums debut
*Det Nationale Fotomusuem åbner den 15. september for første gang dørene til de nye udstillingslokaler under den Sorte Diamant. Det sker med udstillingen 'Fra Det Skjulte - 10 års erhvervelser'. Her kan ses 250 fotografiske værker fra den 25.000 billeder store samling. De 250 fotos er skabt af 40 kunstnere, heriblandt fra udlandet: Nan Goldin, Paul Graham, Thomas Ruff, Wolfgang Tillmans m.fl. og fra Danmark: Per Bak Jensen, Joachim
Koester, Olafur Eliasson, Kirsten Klein, Crasss Clement, Viggo Rivad m.fl. lb

Verdens største kunstmuseum
*Når Pompidoucentret i Paris, i folkemunde kaldet Beaubourg, efter en omfattende restaurering genåbner i januar år 2000, vil hele bygningen være helliget kulturelle aktiviteter. Administrationen er henlagt til andre bygninger. Dermed bliver Le Musée d'Art Moderne, med to hele etager og sine 14.000 m2 verdens største museum for moderne kunst. Hele 4. etage helliges samtidskunsten.

Weber-prisen til Tivoli
*Årets Weber-pris går i år til Tivoli, der hædres for sin belysning. Prisen er indstiftet af Lysteknisk Selskab. Den vil blive overrakt 11. september, hvor Tivoli også inviterer til illuminationsfest i en reduceret belysning, der bringer stemningen fra fortiden frem.

Kasse-rekord for amerikansk film
*Med ca. tre milliarder dollars bag lås og slå i biografernes box offices, bliver sommeren 99 den mest profitrige sæson for amerikansk film nogen sinde. Indtjeningen er ifølge BBC seks pct. højere end samme periode sidste år. Blandt de økonomiske topscorere er Star Wars, The Phantom Menace; Austin Powers, The Spy Who Shagged Me, den nye Disney-tegnefilm Tarzan samt lavbudget-gyseren The Blair Witch Project.

Prås gik op for bio-ejer
*Den århusianske biograf Øst for Paradis blev i weekenden betænkt med Danske Børnefilm-klubbers Prås-pris. Biografen, der drives af filmformidleren Ole Bjørn Christensen, fik prisen, der består af 10.000 kr. og en kunstnerisk plakat, for at hente nye og ofte ukendte børne- og ungdomsfilm til landet.

Jørgen Sonne på cd
*Nordvest/Mod Syd/Inventarium. Så kort kan det siges. Digtet er af Jørgen Sonne og hedder Danmark og er med på den fjerde lyrik-cd fra boghandlen The Booktrader, der i år og næste år udsender i alt 24 cd'er med danske digteres egne oplæsninger af egne værker. Digtene på Sonnes cd har ikke tidligere været offentliggjort. Oplysninger om serien kan findes på http://
www.antikvar.dk/booktraders.

Computere mere kreative end mennesker
*Forskere ved Hebrew University i Jerusalem har programmeret en computer til at designe annoncer for alkohol, biler, mad og elektronisk udstyr. Et dommerpanel blev derefter bedt om at sammenligne de computerskabte annoncer med menneskeskabte annoncer. Hvad angik selve ideen bag annoncerne, blev de computergenererede ideer, ifølge magasinet Science, rangeret højere end de, der var udtænkt af mennesker.

Mobil region
*Borgmester Søren Pind, Københavns Kommune, ønsker om samordning af fremtidens mobiltelefoni i Øresundsregionen. Pind mener, at der mellem den danske og den svenske regering snarest må træffes beslutning om, at de to landes Telestyrelser iværksætter en koordinering af mobiltelefonernes frekvenser i Øresundsregionen. Sker det ikke, vil vi ikke få en Øresundsregion, hvor vi kan bevæge os frit rundt, som var der tale om et land, påpeger Søren Pind, der har skrevet til regeringen om problemet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her