Læsetid: 2 min.

K'nyt

3. september 1999

Dogmefilm er latterlige
*Den finske filminstruktør Aki Kaurismäki er ikke meget for de såkaldte dogmefilm. "Latterligt. Barnligt. Hvis man ikke kan anvende kamera og intet lys, hvorfor i helvede skulle man så overhovedet lave film," udtaler han til den svenske avis Aftonbladet med hentydning til dogme-reglerne, der kræver håndholdt kamera og forbyder kunstig lyd eller lys. Hans egen seneste film, Juha, er helt uden ord, og den næste film bliver helt uden billeder, lover han. bym

Beatles går i dybden
*I år er det 30 år siden, at den psykedeliske Beatles-film Yellow Submarine så dagens lys. I den anledning har en spritny kopi af filmen premiere i aften i københavner-biografen Grand. Den vises dog kun én gang, hvorefter den om en uge kan opleves i Århus og en dag senere i Odense. Snart udkommer filmen på video og DVD, ligesom musikken lanceres i en remastered version på cd. Til den tid vil Information gå i dybden med ubåden. CMC

Ny live-scene på Østerbro
*Park Café på Østerbrogade åbner i dag sin nye live-scene kaldet Kitty Club. Navnet referer til det selvstændige og indimellem lidt farlige, scenen skal præsentere. Top 20-musik får trange kår, mens de mere eksotiske rytmer allerede fra fredag vil dominere højttalerne. Første optrædende bliver "ørkendronningen Aiada Rahman fra Saharas sandstorme." Arrangementet skydes i gang klokken 22, og der skal betales entré.

Per Kirkeby-symposium i Skærum Mølle
*I dagene 5.-9. september afholder Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle et internationalt Per Kirkeby-symposium. Placeringen af symposiet bunder i, at Per Kirkeby i årene 1994-96 opførte bygningen "hus for sten og stjerner" til brug for netop Skærum Mølle-centrets studietilbud.

En lille bog om Brandes
*Tidligere formand for Georg Brandes Selskabet, Werner
Thierry, har begået en mini-biografi om Georg Brandes. Bogen er på 93 sider og dækker Brandes' liv og levned samt hans litterære hovedværker. Bogen udkommer fredag den 10. september i serien Spectrum Paperbacks.

Originalt septemberforlig på Arbejdermuseet
*På søndag er det 100 år siden, fagforeninger og arbejdsgivere underskrev den første hovedaftale for arbejdsmarkedet, det såkaldte septemberforlig. Heri blev det første regelsæt for arbejdsmarkedets parter nedfældet på papir. Det markerer Arbejdermuseet nu ved at gøre de originale dokumenter til en fast del af museets udstilling. I samme anledning udgives bogen Arbejdskonflikternes historie i Danmark fra 1870 til 1940, skrevet af Knud Knudsen.

Lolland i nyt lys
*Lollikkerne kan fra i dag klokken 15 glæde sig over festivalen Lys over Lolland. Det sker i Ridehuset i Reventlowparken på Lolland, og det centrale er en udstilling, hvor regionale skulp-tur-, maleri- og keramik-kunstnere fremviser værker. Derudover vil forfatteren Günter Grass præsentere sin nye bog Mein Jahrhundert. Festivalen slutter 12. september.

Fastfrysning af hverdagen i Gladsaxe
*Gladsaxe Hovedbibliotek vil i hele september udstille fotografier af dagligdagen i kommunen. Billederne skal leveres af fotograf Martin Lehmann, der i 14 dage vil opsøge hverdagens begivenheder og udstille fotografierne efterhånden som de bliver fremkaldt. De sidste to uger af september kan man se det endelige resultat.

Musical med gadebørn fra Filippinerne
*16 tidligere gadebørn fra Filippinerne danner grundstammen i musicalen Goldtooth, der fra den 8. september vil turnere i Danmark. Musicalen kommer til København, Vejle, Viborg, Århus og Aalborg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her