Læsetid: 2 min.

K'nyt

2. september 1999

Ny forlagstrend breder sig
*Først havde Aschehoug succes med at udgive bøger om de kendte og dem, der blev berømte i et kvarter; nu følger det nye forlag Møntergården den samme recept. Forlagets efterårsprogram indeholder blandt andet en bog om Peter Schmeichel, én om Lisbeth Dahl, én om Jane Aamund samt en om Michael Strynø, der vil bestige
Mount Everest nytårsaften år 2000. Desuden kogebøger af tv-kendte kokke og bøger af kendte, der skriver om kendte. Forlagsredaktøren er også kendt - fra Aschehoug. Det er Karsten Blauert, der efter at have stået for den nu nedlagte skønlitteratur hos Gad kom til Egmont-forlaget, hvorfra han altså er fortsat til Børsens Møntergården.

Børnenes censurerede efterårsudstilling
*Fra den 2. til den 28. oktober viser Krudttønden på Østerbro den første censurerede udstilling for børn i København. Børn mellem tre og 13 år kan deltage, og alle udstillede værker sættes til salg. 50 procent tilfalder udstilleren, 50 procent projektet. Der er indlevering af billeder den 25. september i Krudttønden og den 27. og 28. på Indre Østerbros Rådhus. I udvælgelseskomiteen sidder blandt andet billedkunstnerne Poul Agger, Jeff Ibbo og Jørgen Tang Holbek, børnene er repræsenteret med Niclas, Julie og Christina fra Kennedygårdens Fritidsklub. Det er meningen af den censurerede efterårsudstilling skal være en årligt tilbagevendende tradition.

Ny novellefilm-konsulent
*Den 55-årige filminstruktør, Carsten Sønder, er blevet ansat som ny filmkonsulent og kunstnerisk ansvarlig for Dansk Novellefilm, der årligt producerer et antal novellefilm for DR, TV2, Filminstituttet og Kulturministeriet. Et kendt eksempel er Jonas Elmers Bodil-belønnede Let´s get lost, der endte med at blive biograffilm. Sønder afløser Jørgen Ljungdahl med udgangen af 1999.

Ikke nogen god maler
*Salvador Dali, hvis værker udstilles i Arken 15. september-2. februar 2000:
"Jeg er ikke nogen god maler. Det er jeg alt for begavet til at være. For at være en god maler må man være lidt dum. Jeg er et geni. Jeg er guddommelig."

Minibølge på vej mod New York
*Efterårets officielle danske kulturfestival i New York, The Danish Wave, trænger til en saltvandsindsprøjtning, mener bl.a. fotografen Jacob Fuglsang Mikkelsen, som savner tilbud til unge i den fine festival, der har Victor Borge som kølerfigur. En alternativ festival, Danish Newave, er derfor arrangeret i hast. Fra den 7.-11. september kan man på Manhattan bl.a. høre århusiansk technomusik og spise brunch, tilberedt af Henrik Boserup.lieb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her