Læsetid: 2 min.

K'nyt

24. september 1999

Lyde i Rundetårn
*Dansk Forfatterforening omdanner fra den 25. september Rundetårn til et lydtårn. Både lydlabyrint, lyttebiograf, lyttesalon og lydredigeringsværksted vil være at opleve i det gamle tårn, og det hele bliver krydret med oplæsning, foredrag og musik. Udstillingen varer frem til den 24. oktober.

Pris til Leif Grane
*G.E.C. Gads Fonds hæderspris på 100.000 kroner er blevet tildelt dr. theol. Leif Grane, skriver Ritzau. Det sker som belønning for en lang række bøger og afhandlinger om kirkens udvikling gennem tiderne. Leif Grane var professor i kirkehistorie ved Københavns Universitet i årene 1964-98 og har redigeret samtlige 14 bind i værket om Københavns Universitets historie.

Hug til Synnøve
*I gårsdagens aviser var avisernes anmeldere for en gang skyld rørende enige: TvDanmarks seneste satsning, talkshowet Det Ny Synnøve, er ikke værd at se på. Berlingske Tidende kalder det et "hult show." BT skriver, at "Det Ny Synnøve ganske enkelt er lokums-underholdning med laveste fællesnævner... En gang bræk-TV." Aktuelt finder, at "resultatet er stort set det kedeligste, man kan blive tvunget til at overvære," og Ekstra Bladet beskriver programmet som "et overraskende uoriginalt plagiat," hvor "alt var importeret fra USA."

Dali udsat for angreb
*To tyrkiske mænd angreb onsdag to malerier af den spanske maler Salvador Dali på en udstilling i Istanbul, ifølge Ritzau. Mændende så sig vrede på det forhold, at der indgik billeder af nøgne kvinder i udstillingen, og at de tilstedeværende kvinder ikke bar tørklæde. Dalis portrætter af Leonardo Da Vinci og Michelangelo fik glasset splintret, og blod fra angribernes hænder dryppede ud over malerierne. Overskuddet fra udstillingen vil gå til de overlevende fra sidste måneds jordskælv i Tyrkiet.

Sydafrikansk pris til Norden
*De nordiske landes kulturelle samarbejde med Sydafrika har fået rygklap, fortæller Ritzau. Shuttle 99, der er et to år langt udvekslingsprojekt mellem Norden og Sydafrika, er netop blevet hædret som International Cultural Sponsor of the Year. Projektet blev startet af Nelson Mandela og har nu et samlet budget på 25 mio. kroner. Danmark har i Shuttle 99 ansvaret for dans og teater, og ialt 23 forestillinger er blevet gennemført.

Ny opstilling i gammel by
*Fire strygere fra Aarhus Symfoniorkester erobrer for en dag Helsingør Theater i Den Gamle By i Århus. Det sker den 10. oktober, når de fire musikere danner fælles front med en sangerinde, en saxofonist og en pianist for at spille musik af Franz Berwald, Arnold Schönberg og Adolf Busch. Billetter kan erhverves gennem Musikhusets billetsalg i Århus.

Danske dramaer ud i verden
*Der er stor international interesse for den danske dramatiker Stig Dalagers stykker. I november opføres hans Bosnien-stykke, Jeg tæller timerne, i London, mens Drømmen opføres på Pokrovka-teatret i Moskva med Sergey Artsibashev som instruktør. I august er begge stykker opført på New York Fringes Festival - med Bibi Andersson i en af rollerne i Drømmen, som i øvrigt får nytårspremiere på Odense Teater. "Timerne" er oversat til tolv sprog.

Grevinde Danners Kage
*Lagkagen består af makronbund, ferskentrøffellikør, ferskenfromage med syltetde ferskner, marengs, kvindetegn og bordeaux roser. Den er fremstillet af Conditori La Glace og vil blive solgt og serveret, når Dannerhuset i København fejrer sit 20-års jubilæum 30.-31. okt., hvor bl.a. Lisbeth Dahl, Ulla Henningsen, Vigga Bro samt Marianne Partyband og Sophisticated Ladies vil optræde. Ved køb af et stykke kage, støtter man Dannerhuset med to kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her