Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. september 1999

International pris til Odin Teatret
*Odin Teatret, der har base i Holstebro, vandt søndag førsteprisen på en international teaterfestival i Jugoslaviens hovedstad Beograd. Holstebro-teatret fik prisen for stykket Mythos, der er instrueret af dansk-italieneren Eugenio Barba. Odin Teatret opfører i denne og næste måned stykket i forbindelse med det danske kulturfremstød "Danish Wave" i New York.

Forfatterfernisering
*En udstilling om lyd lyder som en selvmodsigelse, men det er ikke desto mindre det, Dansk forfatterforening byder på, når udstillingen Lyden i sproget åbner i Rundetaarn på fredag. Den store bibliotekssal bliver udstyret med lydlabyrint, hvor man kan lytte til såvel danske som udenlandske forfattere på originalsproget. Der er lyttebiograf, en særlig lyttesalon for børn, og på et digitalt lydredigeringsværksted tryller 13 forfattere med deres nye værker. Desuden oplæsning, foredrag og musik.

Pris til DR's Journalen
*Dokumentarprogrammet En hård fødsel om landbrugets moderne avlsmetoder har netop indbragt Danmarks Radios Journalen førsteprisen i dokumentarkategorien ved den internationale TV-Festival Green Vision-99 i Skt. Petersborg. I programmet fortælles, hvordan forædlet kvæg må føde ved kejsersnit, og hvordan millioner af kyllinger bliver invaliderede og ude af stand til at gå, fordi skelettet ikke kan følge med den kunstigt stimulerede vækst. Det er Steen Jensen, der har tilrettelagt En hård fødsel. For to måneder siden modtog han en pris ved filmfestivalen på Azorerne for sit arbejde på Journalen.

Altid plads til en til
*Hvis du er hjemløs, kan du komme gratis ind og se Omnimax-filmen Everest. Sådan lyder invitationen fra Tycho Brahe Planetarium, der i anledning af sit 10 års jubilæum afholder en række gratis-forestillinger mandag d. 1. november. De hjemløse får gratis adgang kl. 11.45, og samme dag vil der være særshow for børnene, de unge, de ældre og 'de hurtige'. Planetariet har sendt gratis billetter til herberger og varmestuer i København, men hvis du er helt ude i kulden, kan du hente billetter i aktivitetscentret på Sundholm eller Kirkens Korshærs Herberg i Hillerødgade.

Lokale forfattere på nettet
*Som første bibliotek i det storkøbenhavnske område tilbyder Birkerød Bibliotek en elektronisk informationsside om lokale skønlitterære forfattere. Foreløbig bliver syv forfattere, der er bosat i Birkerød kommune, lagt ud adressen www.birkerod.bibnet.dk. De heldige er: Kirsten Bang, Gunnar Dyrberg, Poul Hoffmann, Elisabeth Lyneborg, Pauline Nielsen, Sussi Bech og Eva Sloth Carlsen.

'Den danske revolution'
*Livläkarens besök hedder Per Olov Enquists nye roman, der udkom i går. Romanen skildrer 'den danske revolution' 20 år før den franske: Struensees epoke fra 1768-1772. Enquist ser ifølge Dagens Nyheter Struensee som en moderne skrivebordsrevolutionær, der falder, fordi han mangler kontakt med folket. Stoffet er enestående, mener Dagens Nyheter, men fortælleren forklarer alt - og alt for meget, "ljuset är för klart".

Otte timers lang stumfilm
*Kunstnerne Mikael Kvium og Christian Lemmertz er i gang med de sidste optagelser af en ny spillefilm. Filmen - der er en filmatisering af James Joyces klassiske værk Finnegans Wake - er en otte timers lang stumfilm. I hovedrollen som den unge mr. Finnegan ses Claus Christensen, der til dagligt er køkkenchef på Restaurant Gammelmønt i København. Filmen forventes at blive vist på Øresundsbroen, Barsebäcks ene reaktor og på husgavle som urban vægavis.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her