Læsetid: 2 min.

Kun RUC vil måles på ligestilling

11. september 1999

RUC er det eneste universitet, der forpligter sig på at opnå en bedre kønsfordeling
i udviklings-kontrakterne med Forskningsministeriet

Kvinder i sneglefart
Når mål og tal i disse dage bliver nedskrevet og vurderet i kontrakter mellem universiterne og Forskningsministeriet, er det kun Roskilde Universitetscenter (RUC), der har bare nogenlunde målbare intentioner for ligestilling med.
Sammen med aldersmæssig fornyelse var ligestilling ellers et af de højt prioriterede områder, da daværende forskningsminister Jan Trøjborg (S) fremlagde sine ideer med udviklingskontrakterne på en konference i september sidste år.
Som det kunne læses i gårsdagens Information er kun 700 af knap 4.000 undervisnings- og forskerstillinger på landets fem store universiteter besat af kvinder. Universiteterne har længe erkendt problemet og har mange intentioner, men konkrete handlingsplaner, som for eksempel udviklingskontrakter på området, har indtil videre kun RUC turdet binde an med.
Aalborg Universitet har siden 1996 haft et fald i andelen af kvindelige ansatte. Prorektor Jørgen Østergaard undrer sig over, at ligestilling i personalepolitikken ikke er kommet med i udviklingskontrakten.
"Det er jo noget af det, vi arbejder med og har intentioner om. Men vi har simpelthen tænkt alt for meget i økonomiske ting omkring de her kontrakter," siger Jørgen Østergaard.

Valgt fra
Københavns Universitet (KU) har ikke haft kontraktsider nok.
"Vi har drøftet, om ligestilling var et område, der skulle tages med som en målsætning i udviklingskontrakten, men valgte det fra, fordi vi ikke har plads til det hele," siger prorektor Joan Conrad, KU.
Århus og Syddansk Universitet er ikke helt færdige med deres udviklingskontrakter, og ingen af dem vil afvise, at ligestillingsspørgsmålet kommer med.
"Vi diskuterer ofte ligestilling, men vi har måske ikke haft det så langt fremme lige præcis i forhold til udviklingskontrakterne, men det kunne da godt tænkes," siger rektor Henning Lehmann fra Århus Universitet.
Ifølge prorektor på RUC, Karen Sjørup, har det holdt hårdt at få denne formulering med i udviklingskontrakten:
"Ved nyansættelse bør antallet af kvinder øges, når det drejer sig om videnskabelige medarbejdere [...] naturligvis under forudsætning af, at de nødvendige kvalifikationer er til stede."
"Det er ikke vanvittigt konkret. Og det hænger sammen med, at der i Konsistorium (universitetets øverste organ, red.) var flere røster, der ville have det ud," siger Karen Sjørup.
RUC har de sidste fire år fulgt en handlingsplan for ligestilling, der har fået andelen af kvindelige ansatte til at stige markant især på adjunktniveau. Universitetet har siden 1996 været i front med den samlede kvindeandel blandt personalet.
Handlingsplanen er blevet efterspurgt fra andre uddannelsesinstitutioner, men ifølge Karen Sjørup er også personlige holdninger blandt personalet af stor betydning for succes.
"Jeg har siddet sammen med en meget ligestillingsorienteret sekretær i institutbestyrelsen for historie i en del år. For nogle år siden havde vi en ret høj alderssammensætning, hvilket betyder, at vi har kunnet nyansætte temmelig mange inden for de sidste tre år. Og der er kun blevet ansat kvindelige adjunkter og lektorer i den periode."
Ligestillingsminister Jytte Andersen (S) er i gang med et lovforslag til strukturen i det kommende ligestillingsarbejde. Ifølge Jytte Andersen bliver det forskningsministerens ansvar, at ligestillingsaspektet kommer med i udviklingskontrakterne med universiteterne.
Forskningsminister Birte Weiss (S) har endnu ikke meldt ud, om hun ønsker at prioritere ligestillingsområdet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her