Læsetid: 1 min.

Pasningsgaranti udhuler kvaliteten

9. september 1999

Kvaliteten af børnepasningen bliver dårligere, hvis kommunerne vælger at følge regeringens krav om en børnepasningsgaranti. Det mener formanden for Landsforeningen Børns Vilkår, John Aasted Halse.
"Det er udmærket med en pasningsgaranti. Den sikrer, at børnene i hvert fald bliver passet. Men jeg frygter, at børnenes forhold i institutionerne bliver ringere. Der bliver proppet flere børn ind i pasningsordningerne uden, at børnene samtidig får mere plads at boltre sig på," siger han. Garantien gælder for børn allerede fra seks-måneders alderen, og dét får advarselslamperne til at blinke hos formanden for Børns Vilkår.
"Det matcher dårligt det, vi ved. Nemlig at jo tidligere vi bryder ind i forholdet mellem barn og forældre, jo mere skade gør vi børnene. Jo længere tid et barn kan være sammen med sine forældre, jo bedre klarer det sig senere - socialt og i skolen."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her