Læsetid: 1 min.

Radikal lære af krigen

18. september 1999

i Kosovo (1.622 bytes)__

Af KIM LARSEN,MORTEN JASTRUP

Det radikale landsmøde skal tage stilling til resolutionsforlag om regler for militære indgreb

Sværdslag
Det er første gang de alle mødes efter krigen. I hovedbestyrelsen har de radikale diskuteret den pinefulde situation, at Danmark i Kosovo gik i krig med en radikal udenrigsminister.
Men græsrødderne har ikke været med. På landsmødet i denne weekend har Det Radikale Venstres delegerede for første gang mulighed for at lufte deres meninger.
Tre resolutionsforslag behandler krigen, men ingen retter nogen direkte kritik mod regeringen.
Medlem af hovedbestyrelsen og næstformand i Det radikale Venstres Udenrigspolitiske udvalg, Ole Olsen, mener det er på tide at drage en lære af Kosovo-krigen.
I et resolutionsforslag forsøger en gruppe fra udvalget at definere nogle nye regler for militær indgriben i en konflikt. Kosovo-krigen viste, at de hidtidige ikke fungerer, mener Ole Olsen.
"Jeg synes, man skal lære, at man kan godt forestille sig en militær indsats i sådanne situationer. Omvendt skal tage mange ting i ed. Præmis nummer et er, at det man agter at foretage sig, kan løse problemet. Der synes jeg nok der er helt urealistiske forestillinger om hvad man kan opnå med militære midler," siger Ole Olsen, som regner med at forslaget vil blive vedtaget men ikke uden sværdslag.
"Jeg forventer, at den tekst, der ligger, vil blive kritiseret fra begge sider - den er på den en side for forsigtigt og andre vil synes, den går for vidt," siger Ole Olsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her