Læsetid: 2 min.

Reaktioner

1. september 1999

Der trippes i kulissen
*Dansk Folkeparti vil meget gerne med i et forlig om næste års finanslov, også selv om det måtte ende med en række delaftaler i stedet for ét stort forlig. Det fremgår af kommentaren fra partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl.
"Dansk Folkeparti ser intet i finanslovsforslag 2000 som skulle hindre, at partiet tager aktivt del i efterårets forhandlinger," siger han.

DA dybt skuffet
*Dansk Arbejdsgiverforening, DA, mener, at regeringens finanslovforslag for 2000 er blottet for reformer.
"Forslaget er dybt skuffende. Det ser desværre ud til, at alle planer om reformer på arbejdsmarkedet er lagt i syltekrukken på ubestemt tid," siger direktør i DA, Ole Krog.

Gæmelke: Utilstedeligt
*Landbruget og fødevareindustrien er dybt skuffet over regeringens udspil til næste års finanslov. Erhvervet mener, at det er utilstedeligt, at regeringen vil forringe landbrugets situation med trekvart milliard kroner.
"I en situation hvor mange landmænd er ved at være i knæ på grund af lav indtjening, er det utilstedeligt, at regeringen vil belaste erhvervets likviditet med yderligere 550 millioner kroner gennem afskaffelse af administrationsbidrag og fjernelse af nedskrivninger på husdyrbesætninger," siger Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke.

7.000 flere på efterløn
*7.000 flere danskere ventes næste år at gå på efterløn, som dermed udbetales til i alt 154.000 danskere. Når flere får efterløn trods den omstridte reform sidste efterår, skyldes det, at der for tiden bliver flere danskere mellem 60 og 66 år.
Det fremgår af Budgetoversigten, som offentliggøres sammen med finanslovforslaget.

141.000 statsansatte
*Staten regner næste år med at have knap 141.000 personer i sit brød. Det er stort set samme personale som i år, men der ansættes flere inden for forskning og på Københavns Universitet. Siden 1991 er det statslige personale steget med ca. 10.000 personer. Det fremgår af Budgetoversigten, som offentliggøres sammen med finanslovforslaget.ritzau

Vil halvere hjemmeservice
*Regeringen vil skære dybt i tilskuddet til Hjemmeservice. Af finanslovforslaget fremgår det, at regeringen næste år kun budgetterer med et tilskud til ordningen på 362 millioner kroner. TIl sammenligning ventes tilskuddet i år at løbe op i mere end 600 millioner kroner. Regeringens foreløbige udspil er at fjerne tilskuddet til vinduespudsning og reducere tilskuddet til havearbejde.ør

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her