Læsetid: 2 min.

SU: No hits

1. september 1999

Alt relevant og lødigt materiale på Internettet skal en Aal-borg-studerende kunne finde via en ny internetportal

(2. SEKTION - Studiestart)
Mikala starter 1. september på sit sidefag sociologi på Aalborg Universitet (AAU). Hun er blevet placeret foran en computer, hvor skærmbilledet er en hjemmeside ved navn www.studenternet.auc. dk, som 15 studerende har brugt sommerferien på at skabe.
Mikala klikker på mit studium og finder sociologi.
Ved siden af Mikala sidder Allan, der har lavet grafik på det stort anlagte IT-projekt. Hjemmesiden har nu 3.800 links, og det er meningen, at der med tiden skal kunne findes alt af relevans for en Aalborg-studerende.
Mikala ruller ned og finder teoretikeren Pierre Bourdieu og et udvalg af hans tekster.
"Det er altafgørende for succes, at de studerende sender brugbare links ind, hvis de finder en enormt god side for f.eks. musikterapi," siger Allan.
En del af de links og tekster, som Mikala finder frem, er svenske. Det skyldes, at projektet er kommet i stand i samarbejde med universitetet i Lund, og adgangen til svenskernes database har lettet arbejdet med at finde relevante links. Men det er meningen, at de skal oversættes til dansk, og en engelsk udgave er også undervejs.

En daglig vits
"Lund ønskede et internationalt samarbejde, i første omgang med Danmark, men det er nu udvidet til universitetet i Glasgow. Der, hvor vi virkelig kan have gavn af et internationalt samarbejde, er i forhold til linkdatabasen. Fagligt relevante hjemmesider findes i mange tilfælde på internationalt niveau," forklarer Allan.
Mikala vil gerne skrive projekt om undervisning på Borneo, hvor stammebørn bliver sendt fra regnskoven og ind til byen for at få undervisning. Feltstudier er selvskrevne, og Mikala taster stipendier i søgefunktionen.
Uden held.
Legater, studievejledning og SU giver heller intet resultat. Allan medgiver, at der stadig er meget arbejde at gøre på indholdssiden og understreger igen vigtigheden af de studerendes tilbagemeldinger.
Mikala er gået i gang med at definere sin egen startside. Med retskrivningsordbog, telefonbog og brune farver. Og en daglig vits fra en base, der bærer præg af, at alle ucensoreret kan taste vitser ind. Allan hjælper med råd og vejledning.
De 15 studerende bag projektet kommer fra forskellige fag og fakulteter. For at det hele ikke skulle blive for nørdet, har de krydret sommerferiens arbejde med grill, rundbold og fællessang.
"Folk har været dygtige til at få det til at fungere. Kodeknusere, grafikere og tekstfolk har kunnet koncentrere sig om hver sit felt. Den frie arbejdsform har bevirket, at folk har taget deres ansvar meget seriøst," siger Allan, der har oplevet spørgsmål à la "hvor er de voksne?"
De voksne har kun finansieret. Projektet har indtil videre kostet en kvart million, der hovedsageligt er indhentet fra CTU (Center for Teknologistøttet Uddannelse) og fra rektor Sven Caspersen, der har lagt en plan om, at AAU skal blive Danmarks første virtuelle universitet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu